Mnogi Srbi će ove godine ići na letovanje u Albaniji. Razlog tome su jeftini aranžmani za ovu zemlju, a Albanija je bila jedan od hitova na upravo završenom Sajmu turizma. U agencijama koje imaju aranžmane za Albaniju kažu da na interesovanje za ovu destinaciju nisu uticali ni slučaj “dron”, niti provokacije albanskog premijera Edija Rame.

Na sajtu turističke agencije “Falkon” u kategoriji “Leto 2015″, Albanija je prva u ponudi, a posle nje su Crna Gora i Grčka. Aranžman koji košta 215 evra obuhvata 11 dana, autobuski prevoz, sedam noćenja sa doručkom u hotelu sa tri zvezdice u Sarandi, jedno noćenje i doručak u Draču, kao i razgledanje grada prema programu, troškove organizacije i vođstva puta.

– Verovatno je razlog što je letovanje u Albaniji znatno jeftinije nego u Grčkoj ili Turskoj, a uslovi su zaista fantastični, jer tamošnja obala, po svojoj lepoti i snežnobelim plažama može da se poredi sa mnogo razvijenijim turističkim destinacijama. Ponude koje imamo se takođe dopadaju građanima budući da obuhvataju i kružnu turu – rekli su iz agencije “Falkon” za Naše novine.

Da za Albaniju vlada veliko interesovanje, potvrđuju i iz agencije “Arriva”. Gordana Anđelić iz ove agencije navodi da se srpski turisti poslednjih godina polako oslobađaju predrasuda kada je Albanija u pitanju i navodi da je ova destinacija najpopularnija među Beograđanima.

– Primetili smo da najveći procenat turista čine prosvetni radnici, radoznala omladina koja voli da putuje i nema predrasuda, kao i stariji sugrađani. U ovom momentu najveće interesovanje vlada za Drač i to prvenstveno za one hotele čije osoblje govori srpski. Dan u polupansionu košta od 26 do 32 evra. Iste su cene za Sarandu, od koje do Krfa ima samo 20 minuta trajektom – navodi Anđelićeva za Naše novine.

(Telegraf.rs)

 

Scroll to top