BalkansPress

Dobro došli!

Miljko Živojinović i njegov pokojni otac Bata dužni su da plate 20.000 evra odštete policajcima koje su, ranije u javnosti, optužili da su na zverski način pokušali da iznude priznanje optuženih u postupku protiv "stečajne mafije".

Ove tvrdnje izneo je za "Kurir" zastupnik porodice Živojinović, advokat Miroslav Todorović. On kaže da je odšteta dodeljena policajcima na ime naknade zbog klevete i uvrede, kao i povrede časti.

 

- Miljko je istrpeo golgotu. Poznato je da su od njega iznuđivali priznanja na najgori način, neki inspektori i njihovi pomoćnici su ga vodali po Crnogorskom primorju i bacali u more da se udavi, da bi optužio sebe i druge. Tužili su ga za uvrede i klevete jer je rekao da su iznuđivali iskaze, pa sad mora da plati 20.000 evra - priča advokat Todorović.

Kako on ističe, na istu kaznu osuđen je i pokojni Bata Živojinović.

PROČITAJTE:GDE SI MORE KU*VO! Balkanac uhvatio ženu "na delu" NASRED POLJANE sa starijim muškarcem, pa joj se BRUTALNO OSVETIO! (VIDEO)

- Bata je ispričao šta su radili s njegovim sinom, pa je isto tako osuđen da plati troškove i naknadu za uvredu časti i kelvete. Tu nije kraj, nego sad tuže i Lulu, koja je zakoniti naslednik svog supruga. Da li ti ljudi imaju dušu, savest? - pita se Todorović.

Nakon oslobađajuće presude u postupku poznatom kao "stečajna mafija", Todorović kaže da Miljko Živojinović nije pobednik, već osoba koja je izgubila 12 godina života.

 

Podsetimo, Živojinović koji je bio stečajni upravnik "Rada", osuđen je na četiri godine zatvora zbog zloupotrebe položaja, ali je ovom odlukom Apelacionog suda ta prvostepena presuda preinačena.

Todorović podseća da je postupak protiv Miljka Živojinovića i drugih optuženih vođen 12 godina, a da su tokom tog vremena mnogi akteri preminuli.

PROČITAJTE: Evo zašto se nisu podnosili Pavle Vuisić i Čkalja (VIDEO)

- Ovaj slučaj treba da bude opomena svakoj vlasti da ostavi pravosuđe da na miru radi svoj posao. Dok nije tako, živećemo u aferama, svako će moći svakoga da uhapsi bez posledica - zaključio je on.

(BalkansPress / Kurir)

Scroll to top