BalkansPress

Dobro došli!

Dragana I. iz Jagodine (38) dobila je krivične prijave zbog ubijanja i zlostavljanja životinja i falsifikovanja isprava, pošto su radnici novosadske pošte u njenoj pošiljci pronašli živu zmiju i to pitona.

Naime, ceo slučaj isplivao je slučajno, jer su zaposleni primetili da je paket oštećen.

- Radnici Pošte primetili su da je paket oštećen. Pogledali su ga pažljivo i bili su šokirani kada su unutra ugledali terarijum i pitona u njemu. Terarijum je bio umotan u nekoliko slojeva papira. Jeza ih je prošla kada su pomislili šta je sve moglo da se desi da se kojim slučajem piton izmigoljio iz terarijuma - kaže sagovornik koji je upoznat sa ovim slučajem za Blic.

 

Zaposleni u pošti odmah su obavestili policiju i veterinarsku službu koja je životinju preuzela. Policajci su pregledali papire i utvrdili da je egzotičan paket poslat iz Jagodine 15. avgusta, kao i da je pošiljalac Dragana I.

- Inspektori su odmah otišli kod nje i u njenom domu našli ćuka, malu sovu čije držanje nije dozvoljeno zakonom - dodaje sagovornik.

Dragana I. ima dete (13) koje voli egzotične životinje. Pre dva meseca dete je poželelo pitona i ona je na jednoj od društvenih mreža našla neko udruženje ljubitelja egzotičnih životinja. Raspitala se kako da detetu nabavi zmiju koje je želelo.

- Od osobe iz Subotice je kupila pitona, uredno platila, a pošiljka, terarijum sa zmijom, poslat joj je autobusom. Dete je dva meseca uživalo u ovom egzotičnom ljubimcu. Ali deci kao deci životinje brzo dosade. Dete, navodno, više nije htelo pitona, već se zainteresovalo za nekog egzotičnog guštera, pa je Dragana odlučila da zmiju proda na isti način na koji ju je i kupila. Kupac joj se javio iz Novog Sada i prema dogovoru, zmiju u terarijumu je trebalo da pošalje brzom poštom, što je ona i učinila - priča izvor Blica i dodaje da nesvakidašnji paket sigurno ne bi bio otkriven da pošiljka nije oštećena da li prilikom pakovanja ili transporta, za sada nije utvrđeno.

(BalkansPress / Blic.rs)

Scroll to top