Dragiša (67) je beskućnik koji živi kod Krivog Vira na parkingu u opštini Boljevac. Kako ga prolaznici opisuju, u pitanju je stariji čovek koji se nalazi u  lošem zdravstvenom stanju.

On živi na ulici kao beskućnik, a zima se polako bliži. Kako sada stvari stoje, neće je preživeti jer je prepušten sam sebi, živi na ulici i zavisi od dobre volje ljudi.

Meštani koji se trude da pomognu koliko mogu, mole svakoga ko je u prilici da mu ostavi nešto od pomoći, bilo da je u pitanju, hrana, odeća, obuća jer će mu i to značiti u surovim uslovima koji se očekuju jer stiže zima, a noći su posebno ledene.

 

Apeli su takođe upućeni i nadležnima koji bi trebalo da reaguju i smeste čoveka na toplo. Mnogo je onih kao Dragiša, i često takve osobe ne znaju kome i kako da se obrate za pomoć.

Ukoliko neko iz mesta ili opštine Boljevac može da obezbedi Dragiši toplu sobicu sa hranom, odnosno sigurno preživljavanje, ovaj čovek bi im bio do "neba zahvalan".

PROČITAJTE: NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA NA AUTOPUTU BEOGRAD-NIŠ Najmanje ŠESTORO POGINULIH, desetine povređenih! Saobraćaj blokiran u oba smera!

Dragiša (67) je beskućnik koji živi kod Krivog Vira i jedva preživljava

*Dragiša (67) je beskućnik koji živi kod Krivog Vira i jedva preživljava foto: Printscreen/facebook

Najbolje rešenje o ovom i sličnim slučajevima bi bilo da se unapred obezbedi prihvatilište za beskućnike kako bi bili i zdravstveno zbrinuti.

Kada temperature odu u minus, Dragiša će posebno osetiti šta znači živeti na ulici.

PROČITAJTE: ODRASTAO JE U DOMU JER RODITELJI NISU IMALI NOVCA NI ZA HRANU Sada pune pakete poklona nosi prihvatilištima za decu

Ono što je dodatno otežavajuća okolnost jeste da je u selu Krivi Vir kod Boljevca nekada je živelo 2.000 stanovnika, a danas svega nekoliko stotina. Selo je nekada imalo i osnovnu školu, a sada jedno odeljenje. To dodatno govori o tome koliko je sama opština siromašna i koliko je Dragiši i njemu sličnima potrebna naša pomoć.

(BalkansPress / espreso.rs)

Scroll to top