Potpuno novu dimenziju dobili su događaji u malenom selu Rakita oko izgradnje vodozahvata za mini-hidroelektranu.

Narod je vratio reku u svoje korito, koju je investitor pregradio, objavili su juče stanovnici Rakite. Oni se bore protiv građenja male hidroelektrane i "trpanja reke u cev".

Meštani se okupljaju u znak protesta, sprečavanja radova i pronađene bombe u selu, a danas je došlo do sukoba između lokalnog stanovništva i privatnog obezbeđenja koje je angažovao investitor.

 

Sukobi neprestano eskaliraju, a da bezobrazluk bude još veći - napadnut je čovek koji je osoba sa invaliditetom, i to od strane pripadnika privatnog obezbeđenja. 

Guranje čoveka sa štapom kog zovu Desko je ovekovečeno i kamerom. Na snimku se vide ljudi iz privatnog obezbeđenja forme "Protecta" koji gura starog čoveka koji se kreće uz pomoć pomagala.

PROČITAJTE: Zbog ove čestice u Srbiji godišnje UMRE 5.400 LJUDI, a njena najveća koncentracija je u OVA TRI GRADA

Ovaj video rapidno se širi društvenim mrežama. na snimku se vide momci iz obezbeđenja koji najpre guraju čoveka sa štapom, a u celom komešanju veće grupe ljudi, meštana s jedne strane i obezbeđenja s druge, čovek je umalo pao. Tada su ga svi držali da ne padne a komešanje nije prestalo.

Ceo video snimak možete pogledati ovde:

- Svi smo mi Desko! Odbranimo reke Stare planine! - brojni su komentari meštana! 

Po svemu sudeći, ova sitacija dobiće i epilog na sudu. 

 

Naime, u grupi "Odbranimo reke Stare planine" objavljeno je da predsednica opštine Babušnica pokušala da izgladi situaciju, ali da čovek ne odustaje od toga da goni one koji su ga napali. 

PROČITAJTE: HOROR U KRAGUJEVCU: DESETORICA MU SEKLA NOGE I GULILA KOŽU U PUNOJ DISKOTECI! Dok su kasapili žrtvu MONSTRUMI nisu dali da se gasi muzika!

*foto: Odbranimo reke Stare planine

Inače, aktivisti udruženi u inicijativu Odbranimo reke Stare planine svakog dana u smenama odlaze u selo Rakita, da pruže podršku lokalnom stanovništvu u njihovoj borbi za očuvanje svoje reke, organizuju se međusobno i privatnim automobilima dolaze u Rakitu.

(BalkansPress / espreso.rs)

Scroll to top