U jednoj kompaniji pojavio se skandalozno obaveštenje na oglasnoj ploči u kome se radnicima zabranjuje korištenje toaleta mimo pauza, osim u slučajevima krajnje nužde. 

No, tu nije kraj.  U obaveštenju se navodi i kako oni radnici koji moraju češće da idu u toalet zato moraju da imaju lekarsko uverenje, te kako će se vršiti konstantan nadzor kamerama kako bi se otklonila svaka mogućnost zloupotrebe odlaska u toalet. A oni koji se, ipak, odluče na češći odlazak u toalet - najstrože će biti sankcionisani. 

 

- Zbog nepoštovanja dogovora o korišćenju WC-a mimo pauze doneta je sledeća odluka: Zabranjuje se korišćenje WC-a mimo pauze osim u slučajevima krajnje nužde. Radnik koji ima potrebu češće da ide u toalet mora dostaviti lekarsko uverenje o svom zdravstvenom stanju. Vršiće se konstantni nadzor putem kamera i ako se utvrdi da neko zloupotrebljava svoja prava o korišćenju toaleta isti će biti nastrožije sankcionisan - tačan natpis na oglasnoj tabli. 

PROČITAJTE: "SLAVIM SLAVU, ALI GOSTE VIŠE NIKAD NEĆU ZVATI i nek se ljute prijatelji... Danima smo pekli hranu, svekar je samo dodavao obaveze a meni je duša izašla na nos!"

Šta znači "u slučajevima krajnje nužde", šta bi to podrazumevao "dogovor o korištenju WC-a" i da li firma stvarno ima pravo da bilo koga sankcioniše zbog odlaska u toalet? Čime se to meri "krajnja nužda"? Nije li ovo otuđenje osnovnog ljudskog prava? Uskraćivanje izvršavanja jedne od osnovnih ljudskih potreba, utvrđenih još davno tzv. piramidom ili Maslovljevom hijerarhijom potreba u kojoj se fiziološke potrebe nalaze u osnovi svega, kao primarna ljudska potreba?

PROČITAJTE: OBEZBEĐENJE GURALO ČOVEKA NA ŠTAKAMA, KOJI JE DOŠAO DA BRANI REKU! Sukobi na Staroj planini eskaliraju (VIDEO)

(BalkansPress / espreso.rs)

Scroll to top