Muškarac star 63 godine, koji je nekoliko meseci proveo na lečenju u vranjskom Zdravstvenom centru, privremeno je smešten u Prihvatnu stanicu za stare i napuštene u ovom gradu, jer iako ima čak petoro dece niko od njih ne želi da preuzme brigu o ocu.

Sredovečni Vranjanac najpre je lečen na Internom odeljenju, a zatim na Infektivnom. Potreba za njegovim lečenjem, kažu doktori, realno je prestala pre više od mesec dana, ali on je i dalje njihova briga, jer nema gde da ode.

- Pacijent je medicinski zbrinut i mi smo bili u obavezi da obavestimo socijalne službe. On nema zdravstvenu knjižicu, kao ni stalnu adresu boravka u Vranju - kažu u vranjskom Zdravstvenom centru.

 

Direktorka Centra za socijalni rad u Vranju Dragana Arsić kaže, za "Novosti", da su njihove službe obavile razgovore sa članovima porodice ovog pacijenta.

- Mi smo razgovarali sa njegovom decom, ali su ona odbila da brinu o ocu, zbog čega su protiv njih, po zakonskom postupku, podnete krivične prijave - kaže Arsićeva. - Sve smo uradili kako bi pacijent iz bolničkih uslova bio smešten u ustanovu socijalne zaštite.

Ivana Tasić, direktorka Centra za pružanje usluga socijalne zaštite, objašnjava da kada se utvrdi da je pacijent zdrav, onda se smešta u ovu ustanovu, što je juče i učinjeno sa ovim čovekom, koji je, kako saznajemo, poreklom Vranjanac, ali je jedan period života proveo u Sokobanji.

*Zdravstveni centar Vranje

- Nažalost, ovo nije usamljen slučaj. Mi se trudimo da ljudima koji su kod nas smešteni pružimo uslove kakve bi imali u svom domu. Problem je, međutim, što većina njih jako pati za svojom decom - objašnjava Tasićeva.

PROČITAJTE: VIRUS GRIPA UBIJA PO SRBIJI Vrtoglavi rast novoobolelih, Srbiji uskoro preti glavni udar!

SLEPA BAKA

U novembru prošle godine, Vranje je potresla priča o slepoj i nepokretnoj baki, staroj 87 godina, koju niko nije želeo da uzme iz bolnice iako je majka šestoro dece. Ona se i danas nalazi u Prihvatnom centru u Vranju.

Scroll to top