BalkansPress

Dobro došli!

Prema podacima Instituta za javno zdravlje "Batut" do sada je od gripa obolelo 104.867 pacijenata.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar predložiće na sednici Vlade Srbije da se zimski raspust za osnovce i srednjoškolce produži za još nedelju dana.

PROČITAJTE: KAKO JE GRIP USMRTIO 24 LJUDI Epidemiolozi kažu da virus nije opasniji nego prethodnih godina, ali ima jednu novu PODMUKLU karakteristiku

On je za TV Pink rekao da se na taj korak odlučio na predlog struke, epidemiologa, koji procenjuju da će u narednom periodu biti još više obolelih od gripa, a da je među pacijentima do sada bilo najviše dece.

 

Prema podacima Instituta za javno zdravlje "Batut" do sada je od gripa obolelo 104.867 pacijenata, a umrlo je 29 pacijenata čija se smrt može dovesti u vezu sa gripom.

"Velika većina pacijenata koji su umrli imala je udružene bolesti, hronične bolesti, dijabetes, povišen pritisak. Zdravstveni sistem je spreman, dovoljno respitratora, dovoljno leka tamiflu", pojasnio je ministar.

Lončar tvrdi da je epidemiološka situacija u skladu s kretanjem oboljenja za ovo doba godine, da se ranijih godina dešavalo da od gripa u sezoni umre od 250 do 300 ljudi.

(BalkansPress / Izvor: Tanjug)

Scroll to top