Policijska uprava za grad Beograd zabranila je skup "Stop violence, just love" u organizaciji direktora "Pink internešnel kompani" Željka Mitrovića, koji je bio najavljivan za subotu, 13. aprila, u Beogradu, saznaje Tanjug u MUP.

PROČITAJTE: VASILIJE (12) SE NIJE UBIO ZBOG IGRICA, A NIJE OSTAVIO OPROŠTAJNO PISMO: U Nehruovoj tuga ispred zgrade, SAZNALA SE STRAŠNA ISTINA

U skladu sa zakonom, Policijska uprava za grad Beograd donela je zaključak o odbacivanju prijave, koju je podneo Željko Mitrovića, kao neblagovremenu i neuskladjenu sa odredbama Zakona o javnom okupljanju, rečeno je za Tanjug u MUP-u.

 

Mitrović je policiji podneo prijavu za održavanje skupa ispred Skupštine grada Beograda, u periodu od 17 do 22 sata. Protest "1 od 5 miliona", s druge strane, najavljen je za isti dan, ispred Skupštine grada.

*FOTO: BLIC / RAS SRBIJA

Vlasnik TV Pink je najavljivao je da će napraviti muzički performans i da će se sa kamionima sa razglasom "pridružiti učesnicima protesta, koji je zakazan za subotu, 13. aprila u 15 sati, ispred Narodne skupštine, ali - preko puta ulice."Uputili smo zahtev MUP - u za organizaciju dogadjaja 'Stop violence, just love'. Izabrali smo lokaciju ispred Skupštine grada, da ne bi bilo da krademo goste! Pobednik je onaj ko skupi više ljudi, mi ne dovozimo nikoga, nudimo samo ljubav umesto nasilja", napisao je Mitrović na Tviteru.

"Događaj bi bio organizovan kao muzički nastup DJ Žeksa kao i dve baletske grupe i više desetine animatora", navodi se u zahtevu i dalje dodaje da će organizator angažovati i tehnička sredstva u vidu pet šleperskih prikolica od kojih će jedna biti odvojena za nastup DJ Žeksa.

(BalkansPress / Izvor: Tanjug)

Scroll to top