BalkansPress

Dobro došli!

Supruga bivšeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije Mirjana Marković, kremirana je danas u Moskvi.

Ona je kremirana u prisustvu sina Marka Miloševića, a na skupu su govorili Sergej Nikolajevič Baburin, akademik i nekadašnji potpredsednik ruske Dume, i Vladimir Ivanovič Dobrenkov, prorektor Moskovskog državnog univerziteta Lomonosov na kojem je Mira Marković, kao doktor sociologije, bila počasni profesor.

 

Kremaciji je prisustvovalo osoblje ambasade Srbije i uzak krug prijatelja, što je bila želja porodice.

PROČITAJTE: OVO JE MIRINA LISTA SMRTI: Naredila da se LIKVIDIRA 13 LJUDI! ĐINĐIĆ, ŠEŠELJ, STAMBOLIĆ SU SAMO NEKI sa spiska za odstrel

*FOTO: ALFA MOSKVA / BK TELEVIZIJA / PROMO

Kako BK televizija navodi, ćerka Marija Milošević, koja živi u Crnoj Gori, na kremaciji u Moskvi nije bila jer ne poseduje putne isprave i ostala potrebna lična dokumenta.

 

Urnu će sutra u Srbiju doneti prijatelj Mire Marković Dragomir J. Karić, koji će na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" sleteti u 19 sati redovnim letom iz Moskve, nakon čega će urnu predati Udruženju "Sloboda", koja će nakon toga biti smeštena u porodičnoj kući Milošovića u Požarevcu.

*FOTO: ALFA MOSKVA / BK TELEVIZIJA / PROMO

Sahrana Mirjane Marković je u subotu u 15 sati. Nakon polaganja urne ispod lipe u dvorištu u kojem počiva i njen suprug Slobodan Milošević, sveštenstvo SPC Eparhije braničevske će služiti opelo, koje po ovlaščenju članova porodice organizuje Vojislav Šešelj.

Mira Marković je preminula 14. aprila u 77. godini u Moskvi usled komplikacija izazvanih upalom pluća, koju je dobila nakon dve operacije.

(BalkansPress / Izvor: Blic.rs)

Scroll to top