NIŠLIJKA Nikolina Ranđelović (4) tek što je bila napunila dve godine suočila se sa teškom bolešću, dijagnostikovan joj je neuroblastom, jedno od najtežih malignih oboljenja kod dece. Posle dvogodišnjeg lečenja u Srbiji, Americi i Italiji konačno su stigle dobre vesti. Njena borba za život ujedinila je Srbiju i dijasporu jer je lečenje bilo dugotrajno i skupo.

-Lečenje nije bilo jednostavno ni lako. Podrazumevalo je seriju hemioterapija kojima je Nikolina podvrgnuta, operativno otklanjanje tumora iz predela grudnog koša, a kasnije i presađivanje kostne srži.Zbog izuzetno specifične pozicije tumora i rizika operacija je morala da bude obavljena u Đenovi- prenosi nam Milan Ranđelović koji je pun zahvalnosti prema svima koji su pomogli da Nikolina ozdravi. - Zakazan nam je kontrolni pregled za 15. jul u Đenovi, ali nam je sada malo lakše, jer je i to uračunato u cenu odlaska na lečenje.

 

-Ovom prilikom se zahvaljujemo svima, od Humanitarne fondacije "Budi Human" - Aleksandar Šapića sakupljeno 165.000 evra, a Ministarstvo zdravlja Republike Srbije je platilo deo lečenja u iznosu od 115.000. Bez svih njih ne bismo mogli mnogo toga da uradimo. Izdvojili su vreme i novac da pomognu - kaže Milan.

PROČITAJTE: U REGIONU IZAZVANA ZASTRAŠUJUĆA EPIDEMIJA RAKA: Od 1923. ova bolest je izlečiva, a evo šta je to što LEKARI KRIJU OD NAS!

POMOGLI

PORED niških javnih preduzeća "Vodovod", "Elektrodistribucija", "Parking servis" pomogle su i privatne firme i opština Palilula. Banka dobročinstava i Marina Adamović, Bum radio 018 kao i Gradski Portal 018. Jutjuberi Muđa i Ćale iz Požarevca su 12 sati radili lajv za Nikolinu, Baka Prase je lično doneo novac nakon što je organizovao akciju...

 

(BalkansPress / Izvor: Novosti.rs)

Scroll to top