Povodom incidenta koji se danas dogodio u Sedmoj beogradskoj gimnaziji kada je profesor fizike Z. O. nakon rasprave na času ošamario dve učenice drugog razreda oglasilo se i Ministarstvo prosvete.

Škola je o svemu odmah obavestila roditelje, policiju i školsku upravu, odnosno Ministarstvo prosvete.

PROČITAJTE: ŠOK NA SUĐENJU Transvestit koji je ubio svog dečka u Zemunu PROMENIO ISKAZ: "Ubo se sam na nož"

Pozvana je i Hitna pomoć koja je pregledala učenike i konstatovala da nemaju povrede, dok je profesor zbog visokog pritiska i uzbuđenja u pratnji policije prevezen u Urgentni centar.

 

U Ministarstvu prosvete kažu da su obavešteni šta se dogodilo u Sedmoj beogradskoj gimnaziji.Navode da je profesor koji je ošamario devojčice podneo zahtev direktoru škole da mu se raskine radni odnos iz ličnih razloga.

-Profesor je prekršio član 111. i 112. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja u obrazovnim ustanovama kojim je zabranjeno fizičko, psihičko, socijalno, seksualno, digitalno i svako drugo nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje učenika, za šta su predviđene novčana kazna, udaljenje sa rada ili prestanak radnog odnosa (član 166. ZOSOV) - navode u Ministarstvu prosvete.

Incident se dogodio tokom trećeg časa gde su učenici nezadovoljni načinom ocenjivanja na kontrolnom zadatku tražili objašnjenje od Z. O. i koji su kriterijumi za ocenjivanje.

-Profesor je objašnjavao kriterijume ocenjivanja, a devojčica J. K. se nije složila sa njim i burnije je odreagovala. Profesor ju je udario, a kada je ustala drugarica da je zaštiti i ona je dobila šamar - kazala je pedagog Sedme beogradske gimnazije Dragica Kitanović.

(BalkansPress / Izvor: Tanjug.rs)

Scroll to top