BalkansPress

Dobro došli!

Ekipe JKP Zoohigijene Beograd danas su imali pune ruke posla zbog zmija!

Naime, večeras su imali i petu intervenciju u toku dana, kada su u Ulici kneginje Zorke uhvatili zmiju koja je izašla iz skloništa pravo na asfalt.

PROČITAJTE: JEZIVA PROGNOZA ZA LETO! Čuveni svetski meteorolog za Srbiju prognozira nikad strašniji scenario! Stižu OLUJE koje sa sobom nose najgore UŽASE!

Kako javljaju, ekipe su stigle samo 5 minuta nakon poziva, a već za 15 minuta zmija je bila spakovana u specijalnu kutiju za transport i uklonjena sa ulice.

 

Inače, ovo je peta intervencija Zoohigijene danas u Beogradu, a građani su panično zvali sa više lokacija u gradu.

Građani koji vide zmije na ulicama mogu da pozovu dežurnu ekipu, koja će u najkraćem roku stići na adresu.

Zmije čak i na biciklističkim stazama

*FOTO: A.STANKOVIĆ / RAS SRBIJA

Služba komunalne zoohigijene je servis građana u okviru Veterinarske ustanove „Veterina Beograd“ i smeštena je u zgradi direkcije u ulici Bulevar despota Stefana 119 u Beogradu. Obavlja poslove sakupljanja leševa sa javnih površina, rešavanja problema uličnih pasa i mačaka, kao i preuzimanja i neškodljivog uklanjanja konfiskata raznih kategorija od trećih lica.

 

Radno vreme Službe komunalne zoohigijene je od 7:30 do 14:30 časova, a svakog radnog dana, organizovana je dežurna ekipa za hitne intervencije (napadi agresivnih životinja, uklanjanje zmija iz naseljenih mesta i vraćanje u prirodnu sredinu) van radnog vremena i za vreme vikenda. Dežurne ekipe su opremljene sa dva seta duvaljki za omamljivanje agresivnih ili neuhvatljivih životinja standardnim metodama.

Građani su se i ranije susretali sa zmijama

*FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Ekipe zoohigijene su umrežene preko dispečerskog centra, a za intervencije postoji poseban telefonski broj 011/329-3099, koji ima i policija - centar za uzbunjivanje kao i sve potrebne gradske službe, a i na koji građani mogu da prijave napad agresivnih životinja.

(BalkansPress / Izvor: Alo.rs)

Scroll to top