BalkansPress

Dobro došli!

Da li opravdavate ovakav potez?

Fotografija koja je izazvala pravu bujicu komentara na grupi GRČKA - grupa za turiste prikazuje šta rade turisti, većinom srpski u poznatom letovalištu Polihrono na Halkidikiju.

Naime, fotografija koja je uslikana noću prikazuje prostirke i peškire u javnom delu plaže koji su ostavljeni preko noći kako im niko ujutru ne bi zauzeo mesto.

Turisti su ostavili kamenje na peškirima i prostirkama kako ne bi odleteli, i tako sebi obezbedili mesto rano ujutru kada dođu na plažu.

Dok je rezervacija na javnom delu plaže u Hrvatskoj, na primer, zabranjena, pa će tako peškiri završiti u kanti za smeće, u Grčkoj to nije slučaj i to se, očigledno i dalje koristi.

-Ja bih zvao komunalnu policiju lepo, zove se Dimotiki astinomia i čekao, ko hoće mesto na plaži nek ustane rano kao i ostali i iskreno da vam kažem briga me što dolazite na 15 ili godinu dana, svi imamo ista prava – ni manje, ni više – glasio je jedan komentar.

 

-Al’ bi to letelo sve u kante – bio je još jedan od komentara.

Međutim, bilo je i onih koji su ovakvu praksu podržavali.

-Svima kojima smetaju dotični penzioneri umesto što ih kritikuju neka im se pridruže. Možda vam bude zabavno. Očigledno da vam je dosadno i da nemate preča posla nego da pratite i slikate te ljude. Nikad se ne zna.

-Strašno. Pišete negativne komentare o tim ljudima, a da ne znate ni ko su. A i da jesu svako ima bar jednog penzionera u kući koja ga izdržava ili od koga ima koristi. Naravno, to niko ne bi sada priznao.

A onda je došao na red komentar koji, možda najrealnije sagledava situaciju.

-Nisu oni krivi ceo život čekaju nešto. Prešlo u naviku. Da valja, ne valja. Da te odmah podseti na ovu našu postojbinu, podseti te. Da ti se smuči, smuči ti se. Da smo svi krivi, o da i te kako.

(BalkansPress / Izvor: Telegraf)

Scroll to top