Devojčica Sofija Nakić (16) iz Aleksinca koja je preminula 15. novembra u Grčkoj, trebalo bi da bude sahranjena u sredu, 20. novembra. Njeno telo trebalo bi da bude dopremljeno iz Atine u utorak ujutru. Kako je za Telegraf rekla Maja Kostović, porodična prijateljica i administrator stranice na Fejsbuku "Sa Sofijom do pobede", takav je plan, koji bi mogao da bude promenjen ukoliko bude bilo nekih problema tokom sređivanja papira za transport tela.

PROČITAJTE: "Koliko nam je para ostavio u kafani...": Srđan je ukrao milion evra iz banke i nestao, ali za ljude u rodnom mestu on je ROBIN HUD!

 

Sve troškove transporta Sofijinog tela snosiće grčki lekar Stelios Kouvaris, koji je, kako kaže Maja Kostović, rekao da kada nije mogao da pomogne da devojčica preživi, makar to učini sada.

Porodica mu je neizmerno zahvalna jer takvi doktori se retko sreću, kaže za Telegraf Maja Kostović. Uostalom, mnogi ljudi se porodici javljaju, nude pomoć...

dr Stelios Kouvaris

*Printskrin: Youtube/Stelios Kouvaris

Preostalim novcem lečiće se druga deca

Porodica Sofije Nakić planira da odmah posle njene sahrane sav preostali novac koji je sakupljen za njeno lečenje prosledi na račun Fondacije "Budi human".

Ta novčana pomoć dobro će doći nekom drugom detetu koje se leči, a kako navodi Maja Kostović, i na privatnom računu devojčice ima novca.

- Sofijin otac Bojan je već razgovarao sa Marinom Adamović iz "Banke dobročinstva" i sav novac sa privatnog računa želi da prosledi na "Budi human".

Prema Majinim rečima, grupa čiji je adiminstrator na Fejsbuku, neće prestati s radom.

Već od kraja naredne nedelje počeće prikupljanje pomoći za neko drugo dete, kome je neophodna pomoć u lečenju.

Scroll to top