BalkansPress

Dobro došli!

Milorad Jurković, poznatiji kao stolar Mile, dobio je nagradu „Humanista godine“ od srpske dijaspore u Njujorku.

PROČITAJTE: OVAJ MANASTIR SMATRAJU ZA SRPSKI OSTROG: O čudima Kumanice svedoče monahinje, a u njemu se mole i narodi svih veroispovesti

 

Nagrada je dodeljena u Njujorku na gala večeri, ali Mile nije prisustvovao svečanosti jer je, kako kaže za 021, želeo da se novac namenjen za njegovo putovanje i smeštaj, usmeri za lečenje bolesne dece.

 

PROČITAJTE: Aleksandar je uspeo da se SPASI OD PIRATA I OTKRIO ŠOKANTNE DETALJE: "Puška mi je bila na čelu, evo kako sam nadmudrio otmičare"

„Kad sam sračunao koliko košta karta do Amerike i smeštaj za deset dana rekao sam im da je taj trošak bespotreban. Svako bi voleo da vidi Njujork, ali mislim da je pametnije da se taj novac nekom detetu uplati, jer zašto bih ja svoje oči naslađivao dok druge suze, ja to ne mogu da radim, za mene to nije pobeda“, objašnjava on.

Na svojoj Fejsbuk stranici, ovaj humani Rakovčanin je zamolio da se njegov potez o neodlasku u Njujork ne diže u nebesa.

„Ovo bi uradio svako ko je prošao i video u životu ono što i ja i ko je vaspitan kao ja. Ovo je mali čin naspram nekih koji pomognu deci za lečenje i neće da pričaju o tome. Moje geslo je da treba pričati i tako podstaći druge!“, smatra Milorad Jurković.

Podsetimo, stolar Mile već godinama izrađuje stolice za hranjenje beba porodicima koje ne mogu da ih priušte.

Pored korišćenja svog zanata za pomoć porodicama sa decom, ovaj čovek velikog srca putem društvenih mreža često pokreće akcije za prikupljanje potrepština samohranim majkama, bolesnoj deci i svima koji su u teškoj situaciji

(BalkansPress / Izvor: Espreso.rs)

Scroll to top