BalkansPress

Dobro došli!

Nekadašnji načelnik Generalštaba Vojske Jugoslavije general Dragoljub Ojdanićekskluzivno za Espreso.rs odgovara na napade i na reči advokata Predraga Savića, koji tvrdi da upravo Ojdanić zna nešto više o ubistvu gardista na Topčideru.

PROČITAJTE:

Haški optuženik, nekadašnji ministar odbrane i prvi čovek Vojske Jugoslavije, za naš portal kaže da on ne zna ništa o ubistvu koje se desilo na Topčideru i podseća da je tada bio u Hagu.

 

- Zaista sam zapanjen takvom izjavom. Svi znaju gde sam tada bio i sa kakvom sam se mukom borio. Borio sam se u Hagu da sačuvam obraz i čast naše vojske i države. Kako bih ja to mogao znati? - pita se Ojdanić, pa dodaje:

- To ljudi izmisle tako jer znaju da ništa ružno o meni ne može da se nađe, da sam častan i pošten, pa hoće da me uprljaju. Stvarno neka ih je sramota. Ponavljam, ne mogu ništa o tome znati i to je jasno kao dan. Uvek govorim istinu, pa i sada to činim.

 Podsetimo, advokat Predrag Savić, punomoćnik porodica ubijenih gardista i autor knjige „Iskorak ka pravdi - s posebnim osvrtom na slučaj Topčider“, kaže da su mu se javila tri svedoka i rekla da general Dragoljub Ojdanić, nekadašnji načelnik Generalštaba Vojske Jugoslavije, navodno, zna istinu.

- Rekli su mi da tužilaštvo treba da sasluša Dragoljuba Ojdanića. Neka ga pita gde je proveo noć uoči ubistva gardista, s kim je cele noći bio u kafani i ko je ušao na kapije dva i tri kasarne „Karaš“ na Topičideru, neposredno pre ubistva vojnika. Ne garantujem da je to dobar trag, samo tražim da tužilaštvo ovo proveri. Veća je šteta da se skriva istina nego da se sazna šta se dogodilo. Roditelji mladića imaju pravo na efektivnu istragu - rekao je advokat Predrag Savić u Kući Đure Jakšića na promocije svoje knjige.

Gardisti Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović poginuli su u topčiderskoj kasarni „Karaš“ 5. oktobra 2004. godine, te nije jasno svedoci videli Ojdanića da je, navodno sedeo s Ratkom Mladićem u kafani „Knežev lad“ kad je u Hag prebačen 2002. godine, a nije pušten na privremenu slobodu do aprila 2005. godine.

(BalkansPress / Izvor: Espreso.rs)

Scroll to top