Miroslav Lazanski, danas ambasador Srbije u Rusiji a nekada istaknuti vojni analitačar, svojevremeno je govorio o ratu u bivšoj Jugoslaviji u emisji Minimaksovizija kod čuvenog voditelja Milovana Ilića Minimaksa.

Zanimljivo je podsetiti se šta je Lazanski govorio 1991. godine u trenucima kada se rat u Hrvatskoj zahuktavao.

PROČITAJTE: OD 1.JANUARA, DRUGA PRAVILA U SRBIJI: Žene, opet NOVI USLOVI za odlazak u penziju, evo i koji!

 

- Ovo kod nas nema nikakvih pravila, ovo je najprljaviji rat u istoriji čovečanstva u zadnjih sto godina. Mislim da plaćenika ima i sa jedne i sa druge strane, a koliko je efektive potrebno da bi se razdvojile zaraćene strane to verovatno ne zna ni gospod Bog. Mislim da je ovo što se planira nekih dvadesetak, tridesetak hiljada jako malo. Mislim da bi 150 do 200 hiljada bio neki donji minimum - kazao je Lazanski, a onda se osvrnuo i na gubitke paravojnih formacija:

*foto: Printscreen

PROČITAJTE: Tito je na njemu održavao sastanke, putovao po svetu, a bio je i potopljen: Evo šta se sada dešava sa čuvenim "Galebom"

 

- Gubici na strani paravojnih formacija na strani Republike Hrvatske su stravični i oni ih, naravno, kriju, ali su žrtve jako velike - kazao je Lazanski, a na pitanje postoji li šansa da Beograd bude bombardovan, kazao je:

- Verujem, još neko vreme - ne. Rakete zemlja-zemlja da pogode Beograd nemaju. Ali bi vrlo lako uskoro mogli da imaju avijaciju. S obzirom da ostavljamo aerodrome u stilu opšte bežanije pitanje je šta nosi budućnost.

(BalkansPress / Izvor: Espreso.rs)

Scroll to top