Nisam želela problem, htela sam da se pomerim, ali, eto, desilo se. Milicajka me jurila, čupala, a sve to gledalo je moje bolesno dete. Lupila sam je, nisam mogla više da trpim, priča prodavačica sa pijace za Kurir odmah po izlasku iz pritvora.

Od prodaje na pijaci hranim devet usta, izdržavam celu porodicu. Milicajka se postavila prema meni kao da sam najveći kriminalac, pa nisam ubila nekog da se tako ponaša. Udarala me je, čupala i vukla pred sinom. Pao mi je mrak na oči i lupila sam je!

PROČITAJTE: BES U LESKOVCU! Policija ga zaustavila zbog kacige, on razbio motor, pa ga BACIO U REKU! (VIDEO)

 

Ovim rečima počinje priču za Kurir Sadija Durmisi (37), koja se našla u centru pažnje javnosti nakon što je posle kraće rasprave i otimanja kofera, u kojem je bila roba, u nedelju nokautirala komunalnu milicajku A. M. pored pijace na Vidikovcu. Milicajka A. M. je završila u bolnici, a prodavačica je nakon incidenta uhapšena zbog napada na službeno lice.

Ona je juče, nakon dva dana provedena u pritvoru, otvorila dušu za Kurir ispred Palate pravde, posle saslušanja kod tužioca, i rekla da nije kriva, tvrdeći da je milicajka prva nasrnula na nju.

- Čim sam videla miliciju, krenula sam da kupim stvari, međutim, milicajka je mene jurila. Sa mnom je bio sin od 16 godina, a on je bolestan i ne sme da doživi stres. Pre godinu i po dana pao je sa trećeg sprata, imao je prelom lobanje i nagnječenje mozga, četiri dana je bio u komi, ostao je živ zahvaljujući doktorima i Bogu, i on ne sme da se nervira - ispričala nam je Sadija i nastavila:

*FOTO: PRINTSCREEN

- Nisam želela problem, htela sam da se pomerim, ali, eto, desilo se. Komunalni milicajci su nas vređali, a ona me je udarila pred bolesnim sinom! Morala sam da se odbranim, jurila me je, čupala, šutirala, vukla, sve je to dete gledalo. Pao mi je mrak na oči. Lupila sam je, nisam mogla više da trpim. Uplašila sam se i pobegla u ćošak i tu sam izgubila svest. Kad sam došla sebi, videla sam lisice na rukama.

*FOTO: PRINTSCREEN

Sadija je rekla i da 19 godina prodaje po pijacama, ali da nikada nije doživela neprijatnost.

 

- Sin je plakao, uplašio se. Ovo je jedini vid zarade koji imam, muž ne radi nigde za stalno, povremeno ako ima neki poslić. I šta ću ja sad?! I robu su mi uzeli. Previše košta da iznajmim tezgu, a i neće da daju svakome. Povremeno izađem na pijac, bolesna sam i ja. Lečila sam se zbog psihičkih problema nakon što mi je otac oboleo od karcinoma i nakon što su mi srušili kuću - kazala je sagovornica Kurira.

*FOTO: ZORANA JEVTIĆ

Ona je rekla da je presrećna što je konačno zagrlila svoju decu nakon dva dana.

- Jedva su čekali da me vide. Plakali smo od sreće, imam četvoro dece, od 21, 20, 17 i četiri godine. Devetoro nas je u kući, a sin mi čeka dete, tako da će nas uskoro biti desetoro, i sve treba prehraniti.

Sadija je u ovom nemilom slučaju zaradila i nadimak Tajsonka, zbog nokautiranja komunalne milicajke, te veli da joj je sad i malo drago.

 

- Drago mi je što me zovu Tajsonka, sad ste me baš nasmejali tim nadimkom. Čula sam i da me mnogi podržavaju i da su stali na moju stranu. Zahvalna sam mom narodu. Hvala Srbiji! - naglasila je Sadija.

Ona je demantovala navode da se sve ovo dogodilo zbog ličnog sukoba, koji navodno datira odranije između nje i milicajke u vezi sa mestom za nelegalnu prodaju robe.

- Milicajku sam videla svega dva puta na pijaci, i to je sve - rekla je Sadija.

Priznala delo

BRANI SE SA SLOBODE

Sadija Durmisi i komunalna milicajka A. M. saslušane su juče u Drugom osnovnom tužilaštvu u Beogradu povodom incidenta na pijaci. Prodavačica je priznala da je napala milicajku, protiv nje je pokrenuta istraga, pa je puštena da se tokom postupka brani sa slobode, nezvanično saznaje Kurir.

(BalkansPress / Izvor: Kurir.rs, Mina Branković)

Scroll to top