DAN nakon velike havarije koja je zadesila građane iz Ulice đakona Avakuma na Dušanovcu, kada je u četvrtak ujutru pukla vodovodna cev i poplavila ovu i okolne saobraćajnice, prošao je u izbacivanju vode iz kuća, sušenju i pranju stvari. Oštećeni Voždovčani tumarali su po svojim dvorištima i kućama, negodujući zbog poplave koja ih je tako neprijatno iznenadila.

Aleksandar Savić, predsednik GO Voždovac, potvrdio je u petak da su potopljeni 61 kuća i 18 automobila. Prema njegovim rečima, komisija osnovana povodom ovog slučaja je popisala sva oštećenja na kućama i dokumentaciju prosledila JKP "Vodovod i kanalizacija".

PROČITAJTE: OD -15 DO +15 STEPENI: Narednih dana očekuje nas nova vremenska klackalica od koje će nas ZABOLETI GLAVA!

- Oni bi trebalo da nadoknade štetu - rekao je Savić.Reporteri su obišli potopljenu ulicu i zatekli ekipe "Vodovoda", koje su privodili kraju saniranje kvara i postavljali novu cev. Iz ovog preduzeća za naš list rekli su da je njihova ekipa bila na terenu tokom cele prethodne noći do 4.00 ujutru, ali da će radovi svakog časa biti završeni.

 

Najveća muka zadesila je kuću porodice Metović iz broja 41, koja se nalazi odmah pored mesta na kojem je naprasno pukla cev promera pola metara.

- Celu noć smo "sušili" kuću. Iznosili smo potopljene stvari, cedili vodu, čistili podove, nameštaj. Prala sam stvari... - sa suzama u očima priča, Ajša Metović, penzionerka.

- Bili smo u vodi do kolena, pokušala sam peškirima da sprečim vodu da uđe kroz vrata, ali nije bilo pomoći. Neke stvari smo morali i da bacimo, jastuke, dušeke. Tepihe smo izbacili u dvorište. Sve je propalo, najgore smo prošli od svih. Ne daj bože nikome.

Ko će nama sve ovo da nadoknadi?Bujica nije zaobišla ni okolne kuće.- Naša kuća je pretrpela totalnu štetu. I automobili su nam bili potopljeni skroz, reka je tekla niz ulicu. Ne možemo da verujemo da je ekipa "Vodovoda" došla tek u osam ujutru, a cev je pukla u pola pet - iznervirano za naš list priča porodica iz susednog dvorišta.

- Zamrzivač nam je bio na podu, bio je iščupan iz struje, sto je bio prevrnut, stolice su šetale po sobi. Što je najgore, ovo nije prvi put da ta ista cev puca!

(BalkansPress / Izvor: Novosti.rs)

Scroll to top