BalkansPress

Dobro došli!

Vlada Srbije donela je Odluku o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica, zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava, a na spisku se nalazi 36 kategorija proizvoda.

PROČITAJTE: EVO ŠTA JE ZABRANJENO! Ovo je detaljan spisak Vlade Srbije tokom vanrednog stanja

Kako se navodi u odluci, koja je doneta juče a objavljena je u Službenom glasniku, radi sprečavanja poremećaja na tržištu ili otklanjanja štetnih posledica poremećaja na tržištu u pogledu snabdevanja robom, nastalih usled širenja koronavirusa, ograničavaju se cene u trgovini na veliko i malo osnovnih životnih namirnica i zaštitne opreme tako da ne prelaze nivo cena koje su ti proizvodi imali na dan petog marta ove godine.

 

Ograničenje se primenjuje u trajanju od 30 dana, a na spisku su brašno od pšenice, hleb, jestivo ulje suncokretovo, beli šećer, so, voda, povrće i voće, zatim testenine, sveže meso i mesne prerađevine, riba.

PROČITAJTE: Razrađen detaljan plan kad se zatvore škole: Nastava preko televizije, Jutjuba i Vajbera, razmatra se o upotrebi elektronskog dnevnika

Na spisku je, zatim, termički obrađeno kravlje mleko (pasterizovano i sterilizovano), mleko u prahu, jogurt, kokošija jaja, dečija hrana, sapun, šampon, pasta za zube, deterdženti, rukavice (i odeća i pribor za odeću) od plastičnih masa.

Na listi su i pelene za decu i odrasle, maramice, ubrusi (u rolni i na komad), toalet papir, maske, plastične sa tekstilnim filterom, prekrivke, tekstilne za hiruršku upotrebu, hirurško odelo od papira, papirne maske, gumeno zaštitno odelo, gumene rukavice, hiruške i ostale.

Scroll to top