BalkansPress

Dobro došli!

Na 24. Balkanskoj juniorskoj matematičkoj olimpijadi 2020, koja je od 9. do 13. septembra 2020. realizovana onlajn u organizaciji Grčke matematiče asocijacije, srpska šestočlana juniorska matematička reprezentacija je osvojila tri srebrne i dve bronzane medalje, saopštilo je Društvo matematičara Srbije, a preneo N1.

PROČITAJTE: ĆERKA ZORANA CVIJANOVIĆA JE NAJPRIRODNIJA I NAJLEPŠA MEĐU DECOM POZNATIH: Sama je skupljala novac za školovanje

 

Srebrne medalje su osvojili Aleksandar Ćuzović i Stevan Radivojević iz Matematičke gimnazije, kao i Andrija Živadinović iz gimnazije Svetozar Marković iz Niša.

Bronzane medalje su osvojili Vukašin Pantelić i Vuk Dolijanović iz Matematičke gimnazije. Šest član srpskog tima je bio Jovan Nikolić iz Osnovne škole “Kadinjača” iz Loznice.

PROČITAJTE: OGLASIO SE KOMŠIJA KOJI JE PRIJAVIO PIJANISTU "11 godina nismo reagovali, problem je nastao kada su počeli da sviraju na POLUKONCERTNOM KLAVIRU"

Reprezentativci Srbije su odabrani na osnovu postignutih rezultata na Srpskoj matematičkoj olimpijadi koja je održana 31. avgusta 2020. u Beogradu.

Vođe ekipe su bili: dr Nenad Vulović (Kragujevac) i mr Miloš Đorić (Beograd).

Na takmičenju je učestvovalo 108 takmičara iz 18 zemalja (11 balkanskih i 8 gostujućih).

Scroll to top