BalkansPress

Dobro došli!

Aleksandar Jelić koga je policija uhapsila pre dve godine jer je varao ljude SMS porukama, tražeći im da mu uplate novac, izgleda da je opet u akciji u Kraljevu.

Bar o tome svedoče SMS poruke koje su naši sugrađani počeli da dobijaju. One su identične kao one koje je Jelić ranije slao, a u potpisu je stajalo njegovo ime.

 

 

- Nedavno mi je stigla poruka od izvesnog Aleksandra Jelića, koji je tražio 1.200 dinara da mu se uplati putem Postneta, jer je u žurbi. Na poslatu poruku sam mu odgovorio da ću ga prijaviti policiji i da će biti 30 dana u pritvoru, jer sam prokužio da je to prevara. Umesto da prestane da me maltetira, poslao mi je uvredljive poruke - priča za „Blic” Ljubiša C. iz Beograda.

I Marko Vukić iz Beograda kaže da je dobijao identične poruke, i da nije mogao da veruje da je moguće da se ponovo ponavljaju iste prevare.

- Čitao sam u „Blicu“ tekst o SMS prevarama, i kada sam dobio poruku, setio sam se. Pronašao sam priču i video isto ime koje se potpisuje u porukama - rekao nam je Marko.

Sada mobilni broj pošiljaoca više nije dostupan

*Foto: RAS / RAS SrbijaSada mobilni broj pošiljaoca više nije dostupan

Kako je „Blic” pisao pre dve godine, prevarant iz Sevojna, varao je ljude tako što im je slao poruke da je u nevolji ili da je bolestan, a dnevno je slao oko 4.000 SMS-ova moleći ljude da mu uplate po 1.500 dinara.

Kraljevačka policija sumnjala je da je uhapšeni Aleksandar Jelić (35) za tri godine, koliko je tada trajala njegova prevara, zaradio oko 20 miliona dinara.

 Veruje se da je Jelić na prevarama ukrao oko 20 miliona dinara.

Kada smo pokušali da pozovemo jedna od brojeva sa kojih su stuzali SMS-ovi, telefonska sekretarica nam je odgovorila da traženom broju nije omogućeno da prima pozive, što je potvrdilo praksu konstantne promene kartica.

PREVARANT JE "IZRADIO" OKO 300 LJUDI

Policija je u Kraljevu gde je bio uhapšen, i to u trenutku proputovanja 2014. godine, otkrila da je u ovom gradu prevario oko 20 ljudi, a da se iz ostalih delova Srbije tada prijavilo još 300 prevarenih. Alarmantne poruke uglavnom je slao noću. Kartice je kupovao na trafici i stalno ih je menjao, a kada mu se posao toliko razvio, uzimao je saradnike koje je nalazio putem oglasa i koji su takođe slali poruke i podizali novac.

(Izvor: Blic.rs)

Scroll to top