Fotografije obroka za porodilje i sobe u kojoj se ljušti buđav zid u novosadskoj "Betaniji" trebalo bi da nose upozorenje "uznemirujuće".

Na jednoj fotografiji je ručak, reč je navodno o karfiolu, a na drugoj zid koji je podbuo od vlage i buđi i sa kojeg otpadaju slojevi. Uz uzglavlje kreveta na kom spavaju žene koje su se nedavno porodile.

"Dame i gospodo, ovako se hrane i ovako su smeštene naše mame koje nam svaki dan donesu najveću radost na svetu, novi život! Betanija Novi Sad 17.9.2016. Šerujte, neka ih bar za sec bude sramota!", piše ispod fotografija koje su se pojavile na fejsbuku.

Ovo nije prvi put da jezive fotografije o uslovima u porodilištima širom Srbije kruže društvenim mrežama. I pored toga što su svima puna usta "borbe protiv bele kuge", problem i dalje postoji.

Do sada je u više navrata obećavano da će ishrana za porodilje biti poboljšana, što je od presudnog značaja u prvim danima posle porođaja, međutim ovakve fotografije su dokaz dokle se stiglo sa obećanjima i kolika je briga o države o majkama i bebama.

 

 

(Izvor: nedeljnik.rs)

Scroll to top