Snimak na kome predstavnici Islamske zajednice Srbije i Srpske pravoslavne crkve u horu pevaju sevdalinku postavljen je na društvene mreže i za kratko vreme postao je pravi hit! Podeljen je mnogo puta i svi su oduševljeni prizorom koji je pravi sinonim za mir, ljubav i slogu.

Vrhunac oduševljenja izazvao je stih pesme "Kad ja pođoh na Bentbašu", jer je otpevan u obe verzije: "Ja joj nazvah dobro veče" i "Ja joj nazvah selam alejk".

Snimak je nastao nakon ramazanskog iftara u Novom Sadu, čiji je organizator Rijaset Islamske zajednice Srbije, a lepu vest objavila je aljazeera.net.

 

- Skupu su prisustvovali i predsjednik Vojvođanske vlade, gradonačelnik Novog Sada... i te večeri je sa gradskim vlastima dogovoren prostor za islamski centar u Novom Sadu - rekao je za Al Jazeeru Mehmedalija Veli, imam šabačko-zvornički, koji je autor snimka.

Veli dodaje da se slični skupovi održavaju i za bajram, a uglavnom završavaju sevdalinkom.

Video je objavio Mustafa Jusufspahić, muftija beogradski.

- Kada DOBRO zavlada, milina je živeti. Mi to znamo i umemo. Neka uče oni koji kažu da ne možemo skupa. Bogu hvala - napisao je Jusufspahić na svom Facebook nalogu.

Pogledajte video:

 

Scroll to top