Prošle nedelje, NBS je takođe donela instrukciju o načinu isplate penzija u periodu vanrednog stanja.

Read more...

BEOGRAD - Ministar finansija Siniša Mali je danas rekao da će uplata prve minimalne zarade za preduzetnike i zaposlene u malim i srednjim preduzećima iz državnog budžeta Srbije početi sredinom maja, a jednokratne pomoći svim građanima Srbije od po 100 evra kad prodje vanredno stanje uvedeno usled epidemije virusa korona.

Read more...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavio je ekonomske mere kako bi Srbija i privreda prebrodilea koronaviorus.

Read more...

Turizam je, bez sumnje, privredna grana koja je najsnažnije osetila posledice pandemije virusa korona jer je ogroman broj putovanja otkazan i otkazi se nastavljaju, mnogi avioni su prizemljeni, hoteli se zatvaraju i ne može se predvideti kako će se situacija dalje razvijati.

Read more...

Malina, ili "crveno zlato", voće svojevremeno karakteristično samo za zapadnu Srbiju, ovog proleća trebalo bi da rodi i u mestima u kojima ranije nije.

Read more...

Veza između Srbobrana, latinske sentence "karpe diem" ili, na srpskom "ispuni dan korisnim sadržajem", stada koza, pejzažne arhitekture i nagrade "Najbolje iz Srbije" teško se nalazi. Osim ako upoznate Jelenu Marić, mladu ženu širokog osmeha, koja je povezala naoko nespojovo. 

Read more...

Dva kuma, jedan Božić i jedna Guča – reklo bi se kakve to veze ima. Ipak, spona ova tri pojma otišla je tako daleko, da su Nikola Mirković i Nemanja Marković, od prijatelja i studenata u jednoj noći postali proizvođači drvenih olovaka, a neobični splet okolnosti odveo je taj njihov proizvod čak do daleke Aljaske.

Read more...
Scroll to top