Cena goriva u Srbiji skočila je već tri puta od početka ove godine. Poslednji put cena po litru običnog dizela iznosila je 163 dinara, a sad je 167 dinara, što je četvrto poskupljnje u kratkom vremenskom periodu.

Podsećamo, nezadovoljni vozači su zbog cene goriva  protestovali širom Srbije i blokirali puteve što je naišlo na masu oprečnih komentara.

Očito ovaj protest nije urodio plodom, jer cene goriva i dalje skaču.

 

Da su nezdovoljni vozači samo izgubili vreme i sprečili ostale građane da dođu na svoje odredišta tog kobnog osmog maja, dokazjuje i fiksalni račun  na benzinskoj pumpi ili samo izgovor kasirke o ceni vašeg natočenog goriva, što je dovoljni da se frapirate u trenutku.

Statistika

Bosna i Hercegovina - Prosek plate iznosi  440 e - cena goriva 140 dinara.

Hrvatska - Prosek plate 835 evra - cena goriva - 168 dinara.

Slovenija - Prosek plate 1.062 evra - cena goriva 153 dinara.

Crna Gora - Prosek plate 512 evra - cena goriva 167 dinara.

PROČITAJTE: OVO JE NAJPRLJAVIJI TRIK MOBILNIH OPERATERA! Telefoni za 1 dinar NE POSTOJE, to je velika prevara potrošača!

Prosečna plata u Srbiji u toku 2018. iznosi 459 evra ili ti 54.000 dinara - cena goriva  167 dinara.

Kada uporedimo cene dizel goriva u Srbiji i zemljama u Regionu, dolazimo do račune da imamo najskuplje gorivo u Regionu, ako uzmemo u obzir i prosek primanja. 

Kako smo krenili, očito ćemo stići Norvešku gde cena dizel goriva iznosi 1,74 evra (oko  200 dinara) što je za njih  sasvim u redu, budući da je prosek plate oko 3000 evra . Za sada smo daleko od norveškog standarda, ali blizu cene goriva.

(BalkansPress / espreso.rs)

Scroll to top