Državljanin BiH Predrag Ilinčić (29), druga je žrtva vatrenog okršaja koji se u sredu oko 18.35 dogodio u ulici Babilonija pred kafeom ''Poko''. On je podlegao povredama u Opštoj bolnici u Kotoru, par sati pošto je ubio Budvanina Miroslava Ćetkovića (30), čije telo je zatečeno u automobilu ''tojota''.

Sudeći po svemu, dva mladića su se prvo posvađala, a potom potukla, da bi u jednom momentu ''proradili'' pištolji, koje je policija pronašla posle tragedije.

Ćetković je povredama podlegao na mestu pucnjave, dok je Ilinčić posle lekarske pomoći ukazane u Domu zdravlja u Budvi, hitno transportovan u kotorsku bolnicu gde je reanimiran, ali je ubrzo preminuo.

Policija je večeras saopštila da se još provereva identitet Ilinčića, dok se za Ćetkovića zna da je prošle godine hapšen u akciji ''Čistač'' sa još 18 osoba, među kojima je bio i policajac iz Budve, zbog šverca narkotika. 

 

Novi vatreni okršaj na ulicama Budve, uznemrio je ne samo građane metropole crnogoskog turizma već cele Crne Gore, kojima je preko glave okršaja zaraćenih kriminalnh klanova. 

U Budvi i Crnoj Gori se strahuje da je reč o nastavku okršaja kotorskih kriminalnih klanova, čiji se pripadnici međusobno ubijaju od kraja 2014 godina, kada je u Valensiji nestao tovar od oko 200 kilograma kokaina vrednog nekoliko desetina miliona evra.

Pre nepunih mesec dana u Bečićima, ispred kafe bara ''Trofej'' rafalom iz automatske puške ubijen je Đorđe Boreta i dr Dragan Neno Zečević.

Meta ubica koji su stigli motociklom bio je Boreta, brat od strica Saše Borete, osuđenog na 30 godina zatvora zbog učešća u likvidaciji visokog funkcionera MUP Crne Gore Slavoljuba Šćekića.

Ubijeni Boreta dovodio se u vezu sa jednim od zaraćenih kotorskih klanova, a ubice su ga toga dana, kako je utvrđeno, pratile duže vreme, pre nego što su ga likvidirali. 

Zbog sumnje da su umešani u ovo ubistvo, uhapšene su dve osobe.

(Novosti.rs)

Scroll to top