BalkansPress

Dobro došli!

Marinko Banović (41), koji izbačen iz cnogorske policije nakon hapšenja 2002. godine u Beograd sa 17 kilograma marihuane, priveden je preksinoć u Podgorici sa oružijem koje služi za organizovane kriminalne likvidacije.

Banović, koji je rođeni brat komandanta crnogorske Specijalne antiterorističke jedinice Mirka Banovića, uhapšen je na osnovu operativnih policijskih saznanja dok je vozio džip u naselju Zagorič.

U džipu je pronađeno, kako je saopštila crnogorska policija, "snajperska, puška hekler – koh G3, sa optičkim nišanom i prigušivačem, snajperska puška nepoznate marke takođe sa optičkim nišanom i prigušivačem, veća količina municije koja odgovara ovim puškama, izvestan broj čaura od ovog oružja, kao i drugi predmeti”.

Na suvozačevom mestu, u trenutku kada je policija zasutavljala džip, bio je Đuro Vujović (34), ali je on uspeo da iskoči iz vozila i pobegne.

Banović se tereti za nedozvoljeno držanje oružja, ali da se proverava da li su su on i Vujović planirali izvršenje krivičnog dela, sobzirom na pronađeno oružje.

- Policijski službenici su oduzeli predmetno vozilo, koje će, kao i pronađeno oružje, municija i ostali predmeti biti predmet veštačenja u Forenzičkom centru, radi utvrđivanja da li su korišćeni u izvršenju nekog krivičnog dela, dok će se kriminalističkom obradom proveravati da li su bili namenjeni za izvršenje nekog krivičnog dela - kažu u crnogorskom MUP-u.

 

Beogradska policija uhapsila je juna 2002. Marinka Banovića i Jelenu Pavićevič iz Beograda zbog pokušaja prodaje vise od 17 kilograma marihuane. Policija je tada saopštila da je Banović, inače crnogorski policajac (radio u odeljenju za potrage), prevozio marihuanu od Tuza, u Crnoj Gori, do Beograda, po dogovoru sa “izvesnim Albancem”.

- Pakete sa drogom Banović je sakrio u šupljine iznad točkova i iza instrument table autobomila. Po dolasku u Beograd trebalo je da drogu dostavi Pavićevićevoj, koja je planirala da je skladisti u magacinu svoje firme na Voždovcu -  saopštila je policija. Uhapšeni su u trenutku dogovora oko pretovara droge.

Marinko Banoviću je suđeno, jer sa Radisavom Živkovićem (44) 11. decembra 2009. pretukao advokata Nebojšu Batrićevića, tada člana opozicionog Demokratskog centra, i njegovog prijatelja biznismena Časlava Nenezića. Banović i Živković tada su bili telohranitelji biznismena Veselina Barovića koji se prvo sukobio sa advoktom Batričevićem. Sve se dešavalo u centru Podgorice u restoranu “Maša”. Zbog nanošenja teških povreda Banović je dobio 10 meseci zatvora.

Pobegao iz džipa, pa uhapšen dan kasnije

Đuro Vujović, koji je 21. avgusta uspeo da iskoči iz džipa koji je vozio Marinko Banović i tako pobegne policiji uhapšen je danas na teritoriji Podgorice, dok je njegov otac priveden dan ranije.

Policija je juče pretresla kuću u Podgorici u kojoj je Vujović živeo i tamo su zatekli njegovog oca D.V. (54). Inspektori su pronašli tri pištolja: “Mauzer M90 cal. 9mm”, ”Smith & Wesson cal. 357 mm”, i jedan pištolj nepoznate marke kalibra devet milimetara.

Prilikom pretresa, policijski službenici su pronašli i delove od pojedinog oružja kao i 484 komada municije različitog kalibra. Otac Vujovića uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

(BalkansPress / Blic.rs)

Scroll to top