BalkansPress

Dobro došli!

Rasim Ćulafić (36) živeo je kao rob u hrvatskom selu Draganić nadomak Karlovca, i mučen je oko godinu i po dana.

Nad njim se romska porodica, tačnije Petar Velić (59) i njegova tri sina, Igor (22), Ivan (34) i Dražen (29), brutalno iživljavala, a sudbina ovog nesrećnog čoveka zaprepastila je region.

 

Kako pišu hrvatski mediji, kad je pronađen u kanalu jedva je davao znake života, a druga romska porodica je pozvala hitnu pomoć i policiju. Promrzao, prebijen i neuhranjen Ćulafić je zadržan je u Karlovačkoj opštoj bolnici.

Sada je objavljen i snimak ovog napaćenog čoveka, na kom s evidi koliko je izmučen. Ćulafić je svaki deo imanja na kom su ga držali kao roba morao da održava za za komadić hleba i nekoliko cigareta. Neverovatno, ali istinito da je u 2017. godini, u Evropi, nadomak Zagreba - Rasim bio rob.

Otac i trojica sinova brutalno su ga mučili. Zavezali bi ga i bacili u pojatu sa slamom. Leđa su mu polivali sredstvom za čišćenje papaka stoke. Tu mu je i dalje otvorena rana. Izbijali su mu zube, lomili rebra, tukli čekićem po noktima. Čak su i cirkuske životinje imale bolje uslove života od nesretnog Rasima.

U Draganiću niko nema hrabrosti da javno govori. Ipak, bez navođenja identiteta žele da razgovaraju. Policija je više puta bila na imanju ove romske porodice koja, tvrde da maltretiraju ceo kraj. Truju im pse i prete ubistvima. Više puta su sve, kažu, prijavljivali policiji.

(BalkansPress / Vijesti.rtl.hr)

Scroll to top