On je, naime napisao, da mu je želja da se "suprotstavi zajedničkom zločinačkom poduhvatu dela političkih elita i njihovih pomoćnika".

Ivica Todorić, bivši predsednik uprave koncerna Agrokor u nedelju je na svom blogu poručio kako će se vratiti u Hrvatsku čim prikupi relevantne dokaze.

On je, naime napisao, da mu je želja da se "suprotstavi zajedničkom zločinačkom poduhvatu dela političkih elita i njihovih pomoćnika".

 

- Kao čovek kojem su teško povređena ljudska prava sa svojim advokatskim timom prikupljam dokaze i činjenice kako bih se mogao suprotstaviti lažima iz krivične prijave i odbraniti i sebe i moje saradnike od političkog progona kojem je cilj zataškati činjenicu da je upravo politika otela privatno vlasništvo u kojem danas caruje bezvlašće i stvarni kriminal.

- Da bi me sprečili u prikupljanju dokaza i dokumentacije protiv njih lično, brzopleto su sastavili sramotnu krivičnu prijavu kako bi me pritvorili. Čim završim prikupljanje relevantnih dokaza vraćam se u Hrvatsku kako bih se suprotstavio zajedničkom zločinačkom pothvatu dela političkih elita i njihovih pomoćnika koji se sakrivaju iza institucija države - kaže Todorić u svom saopštenju na svom blogu.

Zagrebačko državno tužilaštvo raspisalo je u subotu poternicu za Todorićem protiv kog je određen istražni zatvor i pokrenuta istraga, a nedostupan je hrvatskom pravosuđu.

(BalkansPress / Tanjug)

Scroll to top