BalkansPress

Dobro došli!

Zagreb- Nikola Grmoja iz opozicionog Mosta nezavisnih lista izneo je danas u Saboru izveštaj dostavljen još u martu 1994.

Vladimiru Šeksu, tadašnjem potpredsedniku vlade, u kom je objavljen nalaz finansijske policije o kontroli u Agrokoru, što je dokaz da taj visoki funkcioner HDZ od tada zna za malverzacije u tom koncernu.

 

Kako prenosi zagrebačka N1 TV Šeks za sada nema komentar na ove optužbe jer još nije čuo šta je Gromoja rekao, a videće i da li će, kako je rekao, uopste komenatarisati.

Prema izveštaju o finansijskoj kontroli, "Agrokor d.d." sklopio je sa bankom u tri navrata ugovore o kratkoročnom kreditu 1991. godine.

Najvažnije je, naveo je Grmoja na konferenciji za novinare u Saboru, to što je iznos od 240 miliona tadašjih hrvatskih dinara Zagrebačka banka uplatila na žiro-račun pre nego je donesena odluka o odobrenju zajma. Rekao je i da je deo novca nenamenski trošen, te da je Šeks vodio istražnu komisiju ali da "nikada nije ništa rasvetljeno".

 

Dodao je da pokazanu dokumentaciju ima danima, ali da je odlučio da je obelodani baš danas. Pokazavši jedan od dokumenata, Gromaja je rekao da je on dokaz da je Vladimir Šeks znao da su se sredstva kredita nenamenski trošila. 

Grmoja smatra da odgovornost za Agrokor nema samo HDZ nego i SDP, naravno manje, jer je bio manje na vlasti, objasnio je Grmoja i dodao da su potezi Slavka Linića bili možda najgori potezi od kad je Hrvatske.

Pročitajte: 

Poručio je i da će odmah predložiti da se za svedoka pozove Vladimir Šeks.
Prema ovim dokumentima, kazao je Grmoja, od ukupno ostvarene svote kredita u iznosu od 1.016.574.714 tadašnjih dinara pravno lice je nenamenski utrosilo iznos od 636.586.353 dinara.

(BalkansPress / 24sata.hr)

Scroll to top