BalkansPress

Dobro došli!

U samo mesec dana, sa svojih dugogodišnjih adresa, nestala je polovina od oko 30 najavljenih svedoka tužilaštva.

Albanka Elfeta Veseli, žena monstrum, protiv koje je podignuta optužnica za svirepo ubistvo dečaka Slobodana Stojanovića (12), u selu Kamenica kod Zvornika, 1992. godine,  po svemu sudeći proći će bez kazne za svirepi zločin.

 

Kao i u slučaju Nasera Orića, i ovde naprasno nestaju svedoci koji su videli kao ova zver nesrećnom dečaku seče uši, nožem para trbuh i na kraju puca u glavu.

Sa svojih dugogodišnjih adresa, u samo mesec dana, nestala je polovina od oko 30 najavljenih svedoka tužilaštva.

Desetak očevidaca je isključilo telefone i promenilo broj, a nekoliko njih što su se pojavili na suđenju naprasno su zaboravili sve ključne detalje zločina.

Sud u BiH nastavlja sa svojom praksom da nagrađuje najsvirepije ratne zločince i očigledno je da se radi o namontiranom procesu.

Advokat Toma Fila ocenjuje da sud u Sarajevu nagrađuje ubistva Srba.

- Kad god imate zločinca koji se ne brani iz pritvora, dešava se ovo. Nestaju svedoci, lažu i menjaju iskaze. I u slučaju protiv Haradinaja očevici su naprasno umirali. Ubiti srpsko dete očigledno ništa ne znači, za to nema kazne. Sudeći po ovome što se dešava, to je jedna lepa stvar - rekao je Toma Fila.

*Foto: Printskrin Youtube / Ivana Petrovic

U ranu zoru 4. juna porodica Stojanović beži kod kumova u zaselak Dženarike. Mali Slobodan shvata da je zaboravio svog psa Lesija. Dok su svi spavali iskrao se i vratio po Lesija.

Preplašenog Slobodana hvata Albanka, skida ga, muči i zverski ubija.  Telo mrtvog dečaka završilo je u jami sa još pet Srba. Njegov leš je pronađen 16. juna 1993. godine. 

(BalkansPress / Informer)

Scroll to top