BalkansPress

Dobro došli!

Zloglasni muslimanski borci iz rata devedesetih, takozvane "zelene beretke", javno su poručili da su, na komandu člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića, spremni da momentalno zarate protiv Srba, ali i protiv Hrvata!

Samo dva dana pošto je Izetbegović napravio diplomatski skandal tokom posete Beogradu, otimajući mikrofon predsedavajućem Predsedništva BiH Draganu Čoviću, "zelene beretke" saopštile su da 100.000 boraca čvrsto stoji uz lidera SDA i da su spremni da 'brane domovinu od srpsko-hrvatskog scenarija za uništenje BiH'! 

 

Prema njihovim rečima, potrebno je samo da Izetbegović da signal i rat će početi!?!

Prvo Alija, sad Baki

U saopštenju ove zločinačke paravojne jedinice navodi se da istom žestinom kojom su podržavali Aliju Izetbegovića sada stoje iza njegovog sina Bakira.

"Želimo čestitati i dati punu podršku Bakiru Izetbegoviću na odbrani naše domovine u već dogovorenom srpsko-hrvatskom scenariju za uništenje BiH. Vaš patriotizam je pokazao neprijateljima naše domovine da je Sarajevo glavni grad i da se u njemu odlučuje o budućnosti BiH, a zlonamerni pojedinci treba da shvate da su prošla vremena kad se upravljalo iz Beograda i Zagreba našim sudbinama. Onako kako smo stajali iza našeg vrhovnog komandanta rahmetli Alije Izetbegovića tako isto stojimo i iza tebe, Bakire Izetbegoviću, sa više od 100.000 iskusnih vojnika - veterana rata", doslovce piše u saopštenju "zelenih beretki". 

Komentarišući ovu otvorenu pretnju, general Božidar Delić potvrđuje da u BiH ima mnogo ekstremista.

- 'Zelene beretke' su opasna organizacija koja uživa ugled u muslimanskom delu Bosne, a Bakir je i sam fundamentalista. Nema nikakvog 'srpsko-hrvatskog scenarija', već samo muslimanske želje za hegemonijom. Na sreću, Srbi imaju Republiku Srpsku, koja je garant njihovog opstanka. Naravno da treba ozbiljno uzeti u obzir ove pretnje - upozorava Delić.

 

I bivši potpukovnik KOS Ljuban Karan smatra da u BiH postoje grupe motivisane za sukob sa Srbima.

- Mnogi su obučeni ne samo u vojnom nego i u terorističkom smislu. Deo njih je prošao i ratišta Islamske države i sposoban je za borbu u najtežim uslovima. Ovo ne smemo potceniti, pogotovo što je fanatizam kojim su zadojeni sam po sebi opasan - podvlači Karan.

Sukobi nisu mogući

Analitičar iz Banjaluke Anđelko Kozomara, na drugoj strani, ističe da su "zelene beretke" beznačajne.

- Oni su razočarani time što su izgubili sve bitke u kojima su učestvovali. Deluje zaista smešno da danas neko u BiH može da okupi 100.000 ljudi. Ti iz 'zelenih beretki' danas imaju najmanje 50 godina, debeli su, uglavnom pijani i smešno je pričati da su sposobni za bilo kakvu borbu... - zaključuje Kozomara.

(BalkansPress / Informer.rs)

Scroll to top