BalkansPress

Dobro došli!

- Foča je rodno mesto moja dva sina, koje smo dobili uz velike teškoće i moja velika želja je bila da se odužim Fočacima - rekao je Zurovac.

Nevesinjac Milan Zurovac (38) koji je prethodne godine darovao pečenice za socijalno ugrožene u Nevesinju, ove godine uključio se u akciju pomoći socijalno ugroženim porodicama u Foči koje je organizovao Centar za socijalni rad u ovoj opštini. Zurovac je ispekao i u Foču dovezao 25 božićnih pečenica.

 

- Foča je rodno mesto moja dva sina, koje smo dobili uz velike teškoće i moja velika želja je bila da se odužim Fočacima, da pomognem porodicama koje su ugrožene, da osete dah Božića, da znaju da nisu zaboravljeni - rekao je Zurovac.

*Foto: Radionevesinje.com

Fočanski Centar za socijalni rad podelio je danas božićne pečenice za 73 porodice koje primaju socijalnu pomoć. Ova javna ustanova prvi put je organizovala ovakvu akciju, a pečenice su pored Zurovca darovali i dobrotvori iz Foče.

 

Darovanjem se sreća uvećava

Zurovac je pozvao sve ljude da darivanjem umnožavaju radost.

- Nisam bogat da delim, ali sam bogat u srcu da pomognem da svi osete dar Božića - ističe Milan.

Prase za Božić dobila je i porodica Aleksandra Milutinovića (38), koji je je već 19 godina nepokretan i bez mogućnosti govora.

Niko ih do sad nije tako obradovao

Porodica živi od minimalne očeve penzije i 160 maraka tuđe nege i pomoći.

- Ne mogu da vam opišem kako se osećam, jer stvarno to nismo nikad doživeli za ovih 19 godina da nas neko takvim gestom obraduje. Zahvaljujem se svima - rekla je Aleksandrova majka Milanka.

*Foto: Radionevesinje.com

Centar za socijalni rad je obezbedio 51 prase, a veća su deljena u polutkama.

- Kako kažu, to je prvi put u Foči, a nadamo se da će akcija prerasti u tradiciju i da ćemo već sledeće godine imati veći odziv - rekla je direktorka Centra za socijalni rad u Foči Snježana Golijanin.

Uz darove, Tucidan će mnogi pamtiti i po lepom događaju u kojem se nazdravilo, ali i zapevalo uz gusle.

(BalkansPress / Telegraf.rs)

Scroll to top