BalkansPress

Dobro došli!

Medicinsku sestru zaposlenu u Opštoj bolnici Gradiška, Veru Velemir Klincov, potresla je sudbina petogodišnjeg dečaka iz Bijeljine Alekse Bogdanovića (5).

Za Aleksu, koji je ostao bez majke i živi sa bakom i gluvonemom sestrom sakupljajući stari papir da bi preživeo, ona je skupila hranu, odeću, obuću, lekove, novac i druge priloge. Sutra će otputovati u Bijeljinu, kako bi ovu robu predala hrabrom dečaku.

 

- Uopšte se nisam nadala da će moj apel naići na razumevanje, da će mi se pridružiti znani i neznani ljudi, spremni da daju doprinos za malog Aleksu.

Kada sam saznala za njegov težak život, odmah sam rekla suprugu da moram u Bijeljinu da pomognem – ispričala je Vera za “EuroBlic”.

Navodi da su, među ostalima, pomogli preduzeće “Lion”, poklonivši krevet i omogućivši prevoz, njeni prijatelji, čija imena je objavila na društvenim mrežama, prikupili su 600 KM, Slobodan Janković iz Beča doneo je 1.000 evra skupljenih od kolega...

- Svako je ponešto dao i ja sam veoma srećna zbog toga. Radujem se susretu sa dečakom Aleksom i njegovom bakom, kojoj smo nabavili i lekove koje je tražila – ispričala nam je ova vredna humanitarka koja godinama učestvuje u akcijama za siromašne, bolesne, unesrećene.

Podsećamo, siromaštvo, bolest i smrt majke, borba za preživljavanje, svakodnevna borba sa okrutnim uslovima života predstavljaju teško breme koje na nejakim leđima nosi mali Aleksa Bogdanović.

Žive u iznamljenoj trošnoj baraci, sa 100 maraka kirije.

 

- Ne tražim neki novac, nego da mi deca imaju šta jesti, da se ugriju, a najgore mi je gde će deca da se smeste. Stanovi su 150, 200 maraka mesečno; odakle ću ja to plaćati. To mi najteže pada – kaže baka Raza.

Dobijaju socijalnu pomoć od 240 maraka za dečaka i njegovu rodicu, gluvonemu 15-godišnju devojčicu. Dobri ljudi pomognu koliko mogu.

- Da mi nema komšija koji mi pomognu, umrli bi smo od gladi - priča baka Raza i kroz plač kaže da bi joj srce prepuklo od tuge kada bi joj uzeli unuka i odveli u Dom za decu bez roditeljskog staranja.

Tužno je detinjstvo dečaka velikog srca i ogromne volje za boljim životom. Humanost je presudna da bi se ovom malom anđelu podarili srećni dani odrastanja i topli dom. Gest iz Gardiške svako će bar delimično pomoći i ublažiti nedaće malog Alekse.

(BalkansPress / Blic.rs)

Scroll to top