BalkansPress

Dobro došli!

19-godišnji Ivan Slišković iz Brankovića kod Žepča, u trenutku nervnog rastrojstva, juče je sebi odsekao nogu i ruku, nakon čega je hitno prebačen u sarajevsku bolnicu gde se lekari bore za njegov život.

Oko podneva je dovezen u Hitnu pomoć Žepče, gde mu je pružena prva pomoć a zatim je ambulantnim kolima upućen u Sarajevo.

 

- Bio je dezorjentisan i samo je ponavljao jedan datum iz 1999. godine. Izgubio je mnogo krvi koje smo pokušali nadomestiti raspoloživim dozama. Sve upućuje na to da su ekstremiteti odsečeni namjerno u teškom psihičkom stanju - kratko su kazali u žepačkoj Hitnoj pomoći.

Nesrećni Ivan živi u siromašnoj porodici, a dan ranije, pre nego što je odlučio da odseče svoje ekstremitete, iskasapio je mačku i psa kod svoje porodične kuće.

Navodno je imao i halucinacije i pravovremeno je upućivan na psihijatrijsko lečenje. U Brankovićima ga smatraju mirnim i povučenim momkom koji nije pravio probleme drugima. Nezvanično, dobojski.info saznaje da je članovima uže porodice rekao kako više ne želi da živi. U Brankovićima su šokirani, kao i medicinsko osoblje koje je u prvim trenucima videlo stepen povreda.

- Primio je sve neophodne medikamente, strahujemo zbog moguće infekcije a neizvesno je prognozirati da li će hirurzi uspeti da mu ponovo zašiju odsečene delove tela, koji su kasnije dopremljeni u sarajevsku bolnicu – kažu lekari.

(BalkansPress / Blic.rs)

Scroll to top