Rođen je 1968. godine, a u rat je otišao 1993. godine. Ovaj "džin" već je duže vreme ležao teško bolestan i nepokretan.

Jere Lakoš (50) iz Vodica u Hrvatskoj, visok čak 2,25 metara, od prošle godine je zbog teške bolesti prikovan za krevet. Njegova životna tragedija konačno je barem delomično ublažena.

 

Naime, Jere sad ima adekvatan smeštaj i osiguranu pomoć koju mu zdravstveni sistem RH nije hteo, a njegovi roditelji Marija i Maksim više nisu mogli pružiti. On će boraviti u Domu za odrasle osobe u Zemuniku koji pruža usluge staranja bolesnim odraslim osobama, prenosi infovodice.com.

*Foto: Infovodice / Petar Grgurev

O Jeri Lakošu pre tridesetak godina novine su pisale kao o najvišem stanovniku bivše države, a ovaj dobroćudni džin već je duže vreme ležao teško bolestan i nepokretan, a o njemu su brinuli bolesni i stari roditelji. On je rođen 1968. godine, a u rat je otišao 1993. Primao je samo socijalnu pomoć, a onda ni to jer je bio hospitalizovan.

 

Lakoš je nepokretan, duže vreme izgubljen, ukočenog pogleda, u dnevnom boravku roditeljskog doma, pokriven do brade, s nogama koje obilato izlaze iz dužine postelje.

*Foto: Infovodice / Petar Grgurev

- Već sada je puno bolje. Pretužna je to jedna porodična priča i Grad Vodice će pratiti njihovo stanje i činiće sve što treba dok god su oni živi.

Za to se mora imati i vremena i novca - rekla je gradonačelnica Vodica Nelka Tomić.

Dodala je kako bi Jere i ranije bio u domu, ali čekao se krevet iz Nemačke, s elektropodizačima i antidekubitalnim madracem, posebno dizajniranim za njega.

Dom će se pobrinuti i za Jerine onemoćale roditelje, kojima će organizovati pomoć u kući, kao i finansijsku pomoć.

(BalkansPress / Telegraf.rs)

Scroll to top