BalkansPress

Dobro došli!

Nerminu Šišiću i Jeleni Jovović, osumnjičenima za ubistvo petnaestomesečnog dečaka P. J. produžen je pritvor za još mesec dana i to po tri osnova: zbog opasnosti od bekstva, uticaja na svedoke i naročito teškog načina izvršenja krivičnog dela.

Prema odluci Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, osim Šišića koji se sumnjiči za teško ubistvo i majka pokojnog dečaka se sumnjičii za isto delo, odnosno za teško ubistvo u saučesništvu i preti im kazna do 40 godina zatvora.

U prvom delu istrage, Jovović se sumnjičila za kršenje porodičnih obaveza. Sud je našao da je pritvor nužan zbog teškog načina izvršenja krivičnog dela.

 

- Naime postoji osnovana sumnja da su okrivljeni Nermin Šišić i Jelena Jovović lišili života dete starosti 15 meseci, koje su prethodno zlostavljali na način što su dete u više navrata čupali za uši i udarali po licu, da bi 04. februara 2018. godine u kući, detetu zajednički zadali više udaraca u predelu glave nanoseći mu teške i po život opasne povrede, pri čemu je okrivljena Jelena Jovović za vreme dok su ona i okrivljeni Nermin Šišić zajednički vršili fizički napad nad detetom, a sve u cilju prikrivanja i sprečavanja da u tom trenutku budu otkriveni od strane komšija, koji su se povodom ranijeg povređivanja deteta raspitivali o poreklu povreda, usled plača deteta uključila usisivač, koji je okrivljeni Nermin Šišić prethodno od suseda nabavio u tu svrhu, a čija jačina zvuka je bila čujna u susednim kućama. Nakon toga su oboje radi prikrivanja tragova krivičnog dela upotrebom krpa brisali tragove krvi deteta sa zidova unutar kuće, da bi potom dete koje je već bilo lošeg zdrastvenog stanja, usled povređivanja zajedno izveli iz kuće i sa detetom se uputili ka brdu Ljubović. Kada su uočili da su primećeni od strane osoba iz komšiluka, kako zajedno sa detetom odlaze i napuštaju dvorište kuće u cilju prikrivanja učinjenog, uz izgovor da je detetu pozlilo organizovali pozivanje hitne službe, koja je dete P. J. transportovala na institut za bolesti dece KCCG, gde je usled teških povreda opasnih po život dete preminulo 05. februara 2018 - navodi se u odluci suda.

Sud je uvažio predlog tužilaštva za određivanje pritvora i zbog uticaja na svedoke, jer još nije saslušano šest svedoka.

Dodatno, postoji opasnost od bekstva, jer je Šišić državljanin Bosne i Hercegovine, dok Jovović ništa ne veže za Crnu Goru, jer nema veze sa drugim detetom, koje je pripalo na čuvanje ocu.

- Okrivljeni Šišić je strani državljanin - državljanin Federacije Bosne i Hercegovine, gde mu je i prebivalište i gde mu živi uža rodbina, te da je okrivljena Jelena Jovović vanbračna supruga okrivljenog Nermina Šišića koji je kao što je i navedeno strani državljanin, koji ima razvijene porodične i društveno socijalne veze van teritorije Crne Gore, od kojih veza može dobiti pomoć za slučaj bjekstva kako za sebe tako i za okrivljenu Jelenu Jovović, koja je nezaposlena i koju shodno, utvrđenom činjeničnom stanju, za Crnu Goru ne veže činjenica da je majka još jednog deteta, budući da se dete nalazi kod svog biološkog oca i otac nad njim vrši roditeljsko pravo, usled čega okrivljena Jelena Jovović nema nikakvog interesa da ostane u mestu prebivališta - navodi se u odluci suda.

Scroll to top