Policajac Kazneno-popravnog zavoda Banjaluka Mladen Krička udario je automobilom Milianu Ninković, a zatim je pobegao sa mesta nesreće, ekskluzivno saznaje Srpskainfo.

Krička je pronađen i uhapšen zahvaljujući brzoj reakciji Banjalučanina koji je bio očevidac nesreće i uspeo je fotografisati automobil nesavesnog vozača koji je bežao od mesta nesreće.

Iako se nesreća dogodila gotovo u centru Banjaluke, iz policije nije bilo zvaničnih saopštenja.

 

Do zaključenja ovog broja naših novina „EuroBlic“ nismo dobili ni odgovor iz Policijske uprave Banjaluka o detaljima nesreće.

Brane Ninković, suprug teško povređene Miliane, ispričao je za Srpskainfo da nesavesni policajac kako ističe, sigurno ne bi ni bio pronađen da nije bilo Banjalučanina koji je mobilnim telefonom snimio nesreću.

-Moja supruga je nakon nesreće ostala bez svesti, a na mestu udara i dan posle bili su vidljivi tragovi krvi- istakao je ogorčeni Ninković.

-Supruga je otišla kod rođaka, a zatim se vraćala kući kada ju je na pešačkom prelazu na Tranzitu kod Pećine udario taj čovek. Miliana je ostala nepomično da leži, oblivena krvlju, a taj najblaže rečeno nesavesni vozač je pobegao. Jedan čovek koji se vozio u automobilu iza policajca uspeo je da snimi sve, a samo i isključivo zahvaljujući tom čoveku krivac, odnosno taj policajac je pronađen i uhapšen- ispričao je Ninković.

Kaže da bi najsretniji bio kada bi uspeo stupiti u kontakt sa tim čovekom, pa ga je zamolio ukoliko pročita ovaj tekst da se javi redakciji „EuroBlica“ i Srpskainfo.

-Osećaj kada čujete da vam je draga osoba doživela tešku nesreću, a da je krivac pobegao i nije pružio pomoć, ne možete opisati normalnim rečima. Hvala Bogu pa još uvek ima više dobrih ljudi- naveo je suprug teško povređene Miliane.

Prema izjavama očevidaca, nesavesni vozač nije se zadržao, već je odmah nastavio voziti, iako je bio svestan onoga što je uradio.

*Foto: S Pasalic / RAS Srbija

-Žena je prelazila preko pešakog i taj čovek je udario i otišao kao da se radilo o nekoj životinji, a ne ljudskom biću. Ovakve stvari se prečesto događaju i policija, odnosno pravosuđe bi trebalo najoštrije kažnjavati ovakve prestupnike - ispričao je očevidac nesreće koji je želeo ostati anoniman.

On dodaje da su nakon nesreće došle policijske patrole, i to više njih.

 

-Video sam tri ili četiri policijska vozila koji su razgovarali sa jednim čovekom. Kasnije sam čuo da je taj čovek snimio automobil nesavesnog vozača i tako pomogao policajcima. Istraga je utvrdila da je nesavesni vozač ustvari policajac zaposlen u banjalučkom zatvoru, što nas je sve dodatno iznenadilo, jer bi barem ti policajci trebali poštovani zakon, za razliku od nas običnih smrtnika, ali očigledno je da nije tako - zaključio je očevidac teške nesreće.

Čekamo zapisnik

Goran Selak, direktor Kazneno- popravnog zavoda Banjaluka, izjavio je juče da je obavešten o nesreći u kojoj je učestvovao policajac Mladen Krička.

-Načelnik policije u KPZ Banjaluka me izvestio o saobraćajnoj nesreći u kojoj je učestvovao naš pripadnik van radnog vremena.Čekamo zapisnik policije i postupićemo u skladu sa važećom propisima - odgovorio je Selak za Srpskainfo na pitanje da li će nesavesni policajac biti sankcionisan zbog nedoličnog ponašanja.

(BalkansPress / Srpskainfo.com)

Scroll to top