Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da u Bosnu i Hercegovinu dolazi 40 britanskih obavještajaca zamaskiranih u vojnu jedinicu, čiji će zadatak biti da prisluškuju, prate i prave informacije za medije i pitao da li je Predsedništvo BiH upoznato o zahtevu za pojačanje komande EUFOR.

„Ovde ulaze ljudi tog kalibra, znači obaveštajci, kamuflirani u vojnike koji će raditi na prisluškivanjima, praćenjima i stvaranjima informacija i verovatno servisiranja tih informacija medijima“, rekao je Dodik RTRS.

 

Pojedinci iz RS neopravdano minimiziraju dolazak britanskih vojnika, rekao je Dodik povodom izjave srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića medijima da vlast u RS nepotrebno diže galamu.

Prema rečima Dosika, strani obavještajci nisu potrebni tom entitetu i postavio upitanje da li je Predsedništvo BiH upoznato o zahtevu za pojačanje komande EUFOR.

„Niko se ne boji, ne bojimo se ni mi, ali kako je moguće da član Predsjedništva može da kaže da je to u redu. To definitivno nije u redu. Republika Srpska to odbija“, rekao je Dodik.

Dodik je rekao da je očigledno to deo atmosfere pokušaja da se obezbiedi da Ivanić i ostali prođu na zajednički nivo (na izborima).

(BalkansPress / intermagazin.rs)

Scroll to top