BalkansPress

Dobro došli!

Moj sin Ivan nije slavio "Oluju", već je tamo morao da bude po protokolu. Hajka koja se digla na njega i našu porodicu nema uporište, jer iza nas stoji država Crna Gora. Žalimo srpske žrtve, ali da on nije bio tamo, našao bi se neko drugi. I šta onda?

Ovako, za "Novosti", govori Luka Mašulović (77), otac oficira crnogorske vojske Ivana, koji je predstavljao Crnu Goru na proslavi "Oluje" u Kninu:

- Nije moj Ivan jedini koji se obreo na tom skupu, jer su se tamo našli vojni predstavnici 52 države koje imaju ambasade u Hrvatskoj, a pored Crne Gore, ima i drugih iz regiona pa se na njih nije podigla ovolika graja. On je u Zagrebu po odlucu Vlade Crne Gore, i tačka! Dobio je naređenje svoje države i dosledno ga sproveo. A sve drugo bila bi izdaja interesa Crne Gore.

 

Na pitanje da li se čuo sa sinom nakon žestoke reakcije jednog dela javnosti, Luka kaže da jeste i da je razgovor tekao uobičajeno.

- Rekao mi je da ga napadaju oni koji hoće da ruše državu Crnu Goru. Pa da li je to moguće? To me je pitao. Ostao sam nem, jer znam da deo opozicije koji je spremao državni udar sada od njega i mene brani Crnu Goru! Ivan živi u Zagrebu, deo je društva naših komšija i to se mora poštovati. Bile su ratne devedesete, ostale su mnoge rane koje bole. Možda ove diplomatske najviše.

PROČITAJTE: SINE, ŠTA DA KAŽEM MAJCI? ONA TE I DALJE ČEKA: Vapaj oca mladića koji se udavio u jezeru KIDA DUŠU (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

Dvadesetak kilometara severnije od Nikšića, u selu Praga, nalazi se postojbina Mašulovića. Bratstvenici nisu bili raspoloženi da bilo šta kažu osim - "svi ćemo doći pred Božji sud". Od malobrojnih meštanina zatekosmo Radovana Gezovića, komšiju, koji nije mogao sakriti ogorčenje ovim činom.

- Ivan je stao u red Sekule Drljevića, koga je uz svoje skute privio Ante Pavelić, a danas imamo našeg plemenika Mašulovića koji je stao uz ratnog zločinca Antu Gotovinu. Ovo je velika bruka i sramota za celo naše pleme, jer nisam verovao da će to napraviti sin Luke Mašulovića.

PROČITAJTE: OGRLICA OD DUKATA, DO KOLENA, VREDI KAO CEO JEDAN STAN Kad Pešterci iz dijaspore dođu na odmor, odmah se vidi ko NAJVIŠE ZARAĐUJE (FOTO, VIDEO)

Gezović s ogorčenjem priča da je Ivan stao u kolonu onih zločinaca koji su "proterali srpski narod, našu braću".

- Isti ti krvnici zverski su ubili vojnike JNA iz Nikšića i Šavnika u zloglasnoj "Lori", a da Crna Gora nikada njima počast nije održala. Ne znam da li će se ikada naša država moći oprati i uspraviti zbog nepočinstava režima u Podgorici.

(BalkansPress / Novosti.rs)

Scroll to top