Nesvakidašnji zločin se dogodio u podgoričkom naselju Donja Gorica 4. avgusta. Čitavu situaciju snimile su sigurnosne kamere na njihovoj kući koje su postavljene nakon što im je na isti način otrovan Zlatni retriver star šest godina.

Nije njihova kuća jedina meta, kako nam je izvor saopštio, ranije se dešavalo i da drugim komšijama budu otrovani psi, a sumnjaju da je počinilac isti.

Četiri psa malog i srednjeg rasta u vlasništvu su ove porodice od kada su spašena sa ulice. Svaki od njih prošao je potrebne preglede i lečenje kod veterinara. O njima brine isključivo porodica koja im je pružila dom. Nimalo agresivni psi, koji ni na koji način ne mogu ugroziti prolaznike.

 

Počinilac koji se vidi na snimku kako ubacuje otrov u dvorište je njihova komšinica, koja nikada ovoj porodici nije prijavila da ima problem vezan za njihovo držanje ljubimaca. Štaviše, kako je vlasnica ubijenog psa ispričala, oni su u dobrim komšijskim odnosima.

PROČITAJTE: ŠOK INTERVJU! TOMANOVIĆ: Dan pred Miloševićevu smrt odneo sam njegovo pismo Lavrovu! EVO ŠTA JE PISALO U NJEMU

Ubijeni pas se zvao Tara. Mešanac srednjeg rasta. Na fotografijma se vidi kako počinilac ubacuje otrov i kako ga Tara uzima, a zatim počinilac prolazi pored kuće, krije se iza žbuna gdje ostaje čitav minut i posmatra situaciju, i onda slike gde se ona nakon 4 minuta vraća i gleda Taru kojoj je tu već uveliko pozlilo i trese se.

Činjenica da je Tari pozlilo nakon 3 minuta od kako je uzela otrov, a umirala je 17 minuta u najgorim mukama samo govori o tome koliko je otrov bio jak.

PROČITAJTE: "OTKINUĆU GLAVU NEKOME" Glumica ŽESTOKO ISPLJUVALA našu tradiciju, pa osula paljbu po državi! (FOTO)

U ovom slučaju biće podneta prijava u policiji uz sve dokaze, kao i detaljan nalaz obdukcije.

 

Ono što je poznato jeste da je zakonom o zaštiti dobrobiti životinja u Crnoj Gori predviđena kazna od 1.000 do 11.000 evra za onog ko ubija ili muči životinje. Krivičnim zakonom predviđena je zatvorska kazna od jedne do tri godine.

(BalkansPress / Mondo.me)

Scroll to top