Crnogorski vojnici su nakon 15 godina ponovo na granici sa Albanijom. Oni zajedno sa policijom danonoćno čuvaju prelaz Božaj, tačnije njegovu zonu zbog 2.850 migranata koji su ilegalno ušli u Crnu Goru.

Vojska Crne Gore se na granici nalazi već desetak dana, da bi sprečili ilegalni ulazak migranata u Crnu Goru iz Albanije čiji je broj tokom godine bio 2.850, navodi RTCG.

– Mi smo od početka godine pojačali mere, ali smo procenili da je veoma značajno da nam se u to pojačanje uključi vojska – saopštio je načelnik Odseka za nadzor granice Crne Gore Vojislav Dragović.

 

On je kazao da su na dnevnom nivou imali nezakonite ulaske između 20 i 30 migranata, a sada je oko 15 migranata na dnevnom nivou.

PROČITAJTE: Posjeta koja „trese temelje Crne Gore“: Hoće li proćerati velikog srpskog pjesnika

RTCG navodi da se, kada se broj ljudi koji traže azil u Crnoj Gori uporedi sa prošlom godinom, primećuje veći pritisak na granice.

Dragović je naveo da je u 2017. bilo 840, a da u ovom periodu do kraja avgusta ima oko 2.850 migranata koji su nezakonito prešli granicu.

RTCG dodaje da podaci pokazuju da se više od 2.000 njih ipak vratilo nazad u Albaniju kada su primetili graničnu patrolu.

Scroll to top