BalkansPress

Dobro došli!

Najmanje četiri osobe učestvovale su u likvidaciji Podgoričanina Veselina Kalezića (47), a inspektori pokušavaju da utvrde da li ga je neko od bliskih prijatelja namamio da dođe do lokala "Level" na Starom aerodromu, gde su ga sačekali napadači, nezvanično saznaju Vijesti iz vrha policije.

Kalezić, navodni vođa podgoričkog ogranka kavačkog kriminalnog klana, iz vatrenog oružja izrešetan je preksinoć, u ponedeljak, 19. novembra, oko 17.30 časova.

Ubrzo su policajci u Zeti pronašli zapaljeni automobil koji je najverovatnije korišćen u napadu.

*FOTO: VIJESTI.ME/FILIP ROGANOVIĆ

Policija ne želi da otkrije da li snimci sa nadzornih kamera pomažu u identifikovanju napadača.

"Tokom uviđaja pronađeni su značajni tragovi koji će biti predmet veštačenja, a na osnovu rezultata možda bismo mogli da dođemo i do aktera ovog zločina", kaže sagovornik Vijesti. On dodaje da je Kalezić pogođen sa deset metaka.

 

"Nalaz obdukcije još nije gotov, ali prema onome što se moglo videti - u njega je ispaljeno desetak projektila i to sve u gornji deo tela. Pronađene su čaure 9 milimetara", kazao je on i objasnio da policajci još pokušavaju da utvrde kuda su se kretali napadači pre i posle zločina.

*FOTO: VIJESTI.ME/SAVO PRELEVIĆ

"Veruje se da su učestvovale najmanje četiri osobe. Utvrđeno je da su podgoričke registarske oznake pronađene na zapaljenom automobilu marke, ukradene prošle godine u Baru, ali i da je vozilo ukradeno u regionu. Policija je tokom noći saslušala veći broj bezbednosno interesantnih osoba, većinom one koje operativno važe za članove škaljarskog klana."

 

Ovaj izvor tvrdi da je saslušan Marko Martinović, jedan od telohranitelja braće Jovana i Igora Vukotića, koji su navodno na čelu škaljarskog kriminalnog klana.

Sagovornik je rekao da su saslušani Ivan Đonović iz Bara i Đorđe Božović iz Berana koji se sinoć zadesio u Baru. Razgovor je obavljen i sa Podgoričaninom Bobanom Vuksanovićem, Cetinjaninom Filipom Mijanovićem kao i braćom Stefanom i Martinom Jankovićem.

*FOTO: VIJESTI.ME/SAVO PRELEVIĆ

Sagovornici Vijesti tvrde da se Kalezić pre par godina, posle incidenta u jednom podgoričkom lokalu, posvađao sa visokorangiranim članom iz suprotstavljene, škaljarske kriminalne grupe - Milićem Minjom Šakovićem. Još se ne zna da li je njegovo ubistvo na bilo koji način povezano sa tim događajem.

Kalezić je dugo živio u Zagoriču. Pre nekoliko godina preselio se na Konik.

Prema istim informacijama, još prošle godine policiji je prijavljivao da mu se oko kuće u tom podgoričkom naselju motaju automobili bez tablica i zatamljenih stakala.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto: Vijesti.me/Facebook/Savo Prelević/Filip Roganović

Scroll to top