Na adrese institucija Republike Srpske, povodom Dana Republike 9. januara, stigle su "čestitke" morbidnog sadržaja. Naime, na njima su fotografija gomile ljudskih kostiju i leševa i natpis: "Ako obeležavate Dan Republike Srpske, ne zaboravite - ovo su njeni temelji".

PROČITAJTE: ŠOKIRAO SVE Bulatović: Milo i ja smo se provodili u Beogradu, sve je dobijao iz Srbije! Sve pare koje ima bi dao za JEDNO!

 

Na poleđini su navedeni nazivi 25 uglavnom bošnjačkih udruženja proisteklih iz rata, među kojima je i koalicija "1. mart", ali i udruženja koja se zvanično deklarišu da se zalažu za toleranciju, mir, istinu i pravdu. Među njima su Forum građana Tuzle i Fondacija istine, pravde i pomirenja iz Tuzle.

- Ovo nije prvi put da nam na ovakav način, pred obeležavanje 9. januara stižu provokacije iz Federacije BiH - potvrđeno je "Novostima" u institucijama Srpske.

Branislav Dukić, predsednik Saveza logoraša RS, kaže, za "Novosti", da nije iznenađen ovim provokacijama:

- Svaki udar na Dan RS, koji je za nas svetinja, još više jača instituciju i ujedinjuje srpski narod u RS.

 

On dodaje da muslimani moraju da shvate jednom zauvek da BiH nikada neće biti unitarna, za šta se borio Alija Izetbegović, a nastavio njegov sin Bakir Izetbegović:

- Republika Srpska je jaka, međunarodno priznata i ponosno slavimo Dan Republike. Bilo je u prošlosti iz Federacije BiH pokušaja da se ukine naš sveti praznik, a što su podržavali i pojedinci iz međunarodne zajednice. Sve napade smo odbili i Dan Republike se i dalje slavi i slaviće se.

Scroll to top