HADŽIĆI - Milan Lalušić (69) koji je živeo sam u bosanskom selu Raštelica kod Hadžića, kada je preminuo, njegove komšije muslimani su mu organizovali sahranu na pravoslavnom groblju kako bi mu odali počast i odužili mu se jer je učestvovao u prilozima za izgradnju džamije.

Meštani okupljeni u džematu Raštelice, koja pripada opštini Hadžići, pripremili su i obavili sahranu svog komšije Milana Lalušića, koji je preminuo a nije imao porodicu.Džematlije su, na čelu sa imamom Muamerom efedijom Mrkonjom i predsednikom Mesne zajednice Hazretom Subašićem, izvršili su sve pripreme i realizovali sahranu svog komšije pravoslavca, koji je preminuo u 69. godini života.

 

Milan je svoj životni vek proveo u Raštelici kao rado viđen komšija i prijatelj, pa je džemat izrazio potrebu da mu na ovaj način ukaže počast. Takođe, džemat nije zaboravio da je Milan svojim prilozima učestvovao i u izgradnji džamije.

- Na ispraćaju je bio prisutan veliki broj džematlija, koji su iskopali grob, obezbedili prevoz preminulog, i odali sve počasti koje naš komšija, dobri čovek i zaslužuje", kazao je mesni imam Muamer efendija.

Lalušić nije imao porodicu niti bližu rodbinu, ali sa ovim činom sahrane je iza sebe ostavio veliku porodicu, meštane Raštelice.

Posle sahrane, imam Muamer efendija je ugostio pravoslavne sveštenike koji su prisustvovali sahrani i koji su izrazili pohvale za ovaj komšijski čin.

 

(Izvor: Klix.ba)

Scroll to top