Tribunal u Prištini sudiće i pripadnicima Vojske Jugoslavije, iz Crne Gore, koji su 1999. godine na Kosovu i Metohiji, branili narod od NATO agresije, potvrđeno je Borbi, i za to je postignut dogovor između Hašima Tačija i Mila Đukanovića.

Naime, kako piše crnogorska Borba vlast u Podgorici dala je zeleno svetlo Prištini za procesiranje značajnog broja vojnika iz Crne Gore.

Priština će tako izvesti na osuđeničke klupe patriote iz Crne Gore koje su htele da zaštite svoju zemlju od NATO agresije.

 

Hašim Tači je dogovorio sa Milom Đukanovićem da će Crna Gora postupiti po poternicama Prištine. Spisak uskoro treba da stigne u Crnu Goru, nakon čega bi mogla uslediti i hapšenja a zatim i izručenja Prištini - otkriva izvor iz ministarstva pravde.

Veliki broj vojnika iz Crne Gore je bio u redovima Vojske Jugoslavije tokom ratne 1999. godine na KiM. Čak 34 pripadnika vojske iz Crne Gore stradala su u ovim sukobima.

vojska jugoslavije

*FOTO: Profimedia/ilustracija

"Sudovi" lažne države preuzeli su nedavno slučajeve ratnih zločina od Euleksa.

PROČITAJTE: "Na Kosovu se sprema STRAŠAN SCENARIO ukoliko srpska vojska pokuša da zaštiti svoj narod"

Baviće se zločinima koje su počinili pripadnici OVK, ali i zločinima nad Albancima za koje su osumnjičeni Srbi i Srbi Crnogorci.

(BalkansPress / Izvor: Borba)

Scroll to top