Crnogorski predsednik Milo Đukanović sklopio je dil sa Hašimom Tačijem, predsednikom lažne države Kosovo, da zbog navodnih ratnih zločina hapsi i Prištini isporučuje srpske vojnike!

Sud u Prištini, kako su se dogovorili Đukanović i Tači, sudiće i pripadnicima VJ iz Crne Gore koji su 1999. godine na Kosovu i metohiji branili svoj narod od NATO agresije?! Crnogorska vlast, kako prenosi "Borba", već je Prištini dala "zeleno svetlo" da procesuira značajan broj vojnika.

PROČITAJTE: PRODAO IH ZA ŠAKU JADA I PREDAO TAČIJU U KANDŽE Milo izigrao Srbe iz Crne Gore koji su se borili za Kosovo!

Ovo znači, tvrde upućeni, i da će generali Ljubiša Diković, Božidar Delić i Momir Stojanović, ako uđu u CG, biti momentalno uhapšeni i izručeni Prištini!?!

 

Prema navodima "Borbe", Đukanović je omogućio Tačiju da na optuženičke klupe izvede patriote koje su štitile svoju zemlju i narod od NATO agresije.

- Tribunal u Prištini sudiće i pipadnicima Vojske Jugoslavije iz Crna Gore koji su 1999. godine na KiM branili narod od NATO agresije. Tači je dogovorio sa Đukanovićem da će Crna Gora postupiti po svim poternicama Prištine. Spisak uskoro treba da stigne u Crnu Goru, nakon čega bi mogla uslediti hapšenja, a zatim i izručenja Prištini. Vlast u Podgorici dala je zeleno svetlo Prištini za procesuiranje značajnog broja vojnika iz CG. Priština će tako izvesti na osuđeničke klupe patriote iz Crne Gore koje su štitile svoju zemlju od NATO agresije - piše Borba.

Poslanik opozicionog Demokratskog ftona Milun Zogović kaže da Đukanović očigledno nije zadovoljan neviđenim progonom tradicionalnih Crnogoraca i Srba koji sprovodi crnogorsko pravosuđe.

- Sada traži i nudi pomoć proverenim dželatima sa Kosova. i dok se izborne pobede slave skandiranjem terorističkoj vojsci Kosova, Podgorica pokušava da proteta iz Crne Gore sve što ima srpski predznak. Junake I vitezove koji su branili pravoslavnu nejač od šiptarskih terorista očigledno bi da na kilo isporučuje dželatima u Prištini. I sve to zbog koverti i prljavog novca šiptarske mafije, koji je dobijao još od vremena referenduma - podvlači Zogović.

(BalkansPress / Izvor: Informer)

Scroll to top