Četvoro državljana Srbije poginulo je u noći između srede i četvrtka u teškoj saobraćajnoj nesreći na autoputu u Hrvatskoj, dok je jedna osoba povređena, saopštila je policijska uprava vukovarsko-sremska.

Od siline udara i zadobijenih povreda smrtno su stradali vozač (42) i putnici među kojima su bili muškarac (47) i žena (43) kao i jedan 14-godišnji dečak.

Suvozač (28) koji je, kako se navodi, jedini koristio sigurnosni pojas, lakše je povređen.

 

Ova vest je podigla veliku prašinu u Hrvatskoj, pa su ljudi na lokalnim portalima ostavljali razne komentere - uljudne izjave saučešća, ali i one koji nikako nisu primereni u ovom trenutku.

Mnogi su isticali da je užasno što se ovakva nesreća dogodila baš pred Uskrs, i naveli da je važno da se putnici vezuju sigurnosnim pojasom.

Ipak, bilo je onih koji su ovu tragediju iskoristili da promovišu mržnju i da podsete na ratove '90-tih.

*FOTO: Printskrin Večernji list

Među komentarima bilo je i onih koji su predlagali da se za putnička vozila iz Srbije uvede poseban porez kako bi se građanima Hrvatske na taj način "otplatila ratna odšteta", "četnik-vinjeta".

 

Drugi je rekao da "ne žali za budalama", jer su, kako piše, znali zakon i morali su da vežu sigurnosni pojas.

*FOTO: Printskrin Večernji list

Nesreća se dogodila oko 0.30 na autoputu A3, nedaleko od odmorišta Bošnjaci u smeru ka Zagrebu. Kako prenosi Indeks, u putničkom vozilu marke "škoda oktavija" slovenačkih registarskih tablica nalazilo se pet osoba, svi državljani Srbije.

PROČITAJTE: BRZINOMETAR OSTAO ZAKUCAN NA 140 KM NA SAT: Tela poginulih Srba su ispala iz SMRSKANOG AUTOMOBILA

U jednom trenutku vozač je izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo s puta te udario u zaštitnu ogradu uz autoput.

(BalkansPress / Izvor: Novosti.rs)

Scroll to top